16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cîrţu îl înfruntă pe Liviu Ciobotariu într-un meci caritabil

Sorin Cîrţu îl înfruntă pe Liviu Ciobotariu într-un meci caritabil

Clubul Pandurii împreună cu Umbro România organizează sâmbătă, la Târgu Jiu, un meci caritabil în cadrul căruia se vor „înfrunta“ ultimii doi antrenori ai pandurilor, Sorin Cîrţu şi Liviu Ciobotariu, fondurile strânse fiind donate copilului Andrei Glăvan.

Fostele glorii ale „Generaţiei de Aur“ a echipei naţionale a României şi cele ale echipei Pandurii Târgu Jiu se vor întâlni sâmbătă, 13 februarie, la Târgu Jiu în cadrul unui eveniment caritabil organizat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu pentru ajutorarea copilului Andrei Glăvan, care are nevoie urgentă de operaţie pentru extirparea unei tumori la cap. Evenimentul va debuta la ora 13.00 cu un recital susţinut de Andra, urmat de prezentarea lotului de jucători al echipei Pandurii Lignitul Târgu Jiu, iar, la final, va avea loc o licitaţie a tricourilor participanţilor la acest meci. Invitaţii speciali ai acestei acţiuni caritabile, Gică Hagi şi Gică Popescu, vor evolua pentru „Generaţia de Aur“ împreună cu alţi foşti internaţionali ai României: Lung, Moraru, Boc, Doboş, Rotariu, Vlădoiu, Ilie Dumitrescu, Ionel Ganea, Adi Ilie, Boldici, Cîrţu, Irimescu, Gabi Popescu, Bătrânu şi Săndoi, selecţionata fiind condusă de pe banca tehnică de Emerich Ienei. Pandurii Târgu Jiu, coordonată de Mihai Stelescu şi Ion Săvulea, îl va avea în componenţă şi pe actualul antrenor al grupării gorjene, Liviu Ciobotariu, alături de Hica, Porojnicu, Mihuţ, Găman, Buia, Niţă, Şolea, Gheorghe, Filip, Andronache, Gaşpar, Rădoi, Andriucă, Frimu şi Burlan. Meciul programat să înceapă la ora 15.00 va fi transmis în direct de postul GSP TV şi va fi condus de arbitrii Ion Crăciunescu şi Cristi Balaj, rolul de prezentator fiindu-i atribuit lui Cristian Ţopescu. La eveniment este invitat şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, iar accesul în Sala Sporturilor se va face numai pe bază de invitaţii care vor fi distribuite de clubul Pandurii şi magazinul Umbro din Târgu Jiu.

Arrieta, Stancu şi Basara, la liga a III-a

Spaniolul Ibon Perez Arrieta, Ionuţ Stancu şi sârbul Marko Basara nu mai intră în vederile antrenorului Liviu Ciobotariu pentru returul actualului sezon de Liga I, cei trei fotbalişti fiind trecuţi pe lista comună a sportivilor cu drept de joc la Pandurii II în eşalonul al treilea. Singurul care ar putea, totuşi, reveni la Pandurii Târgu Jiu este Arrieta, testat de Ciobotariu în trei amicale în Antalya, cu SV Ried, NK Rudar şi Piast Gliwice. Spaniolul s-a pregătit cu echipa mare, dar a jucat în Antalya şi pentru echipa secundă, comportându-se ca un adevărat lider pe teren.
„Mi-a plăcut Arrieta. L-am avut în două meciuri în care a şi dat două goluri, unul chiar din foarfecă. Trage echipa după el, este un jucător foarte bun şi cred că locul lui este la prima echipă. Din punctul meu de vedere, merită să joace acolo“, a apreciat antrenorul echipei Pandurii II, Gabi Zahiu. În schimb, Stancu şi Basara nu au contat pentru antrenorul Liviu Ciobotariu în stagiul din Antalya, nefiind folosiţi la nici un joc amical disputat în Turcia.

Pandurii, în imposibilitatea de a se antrena

Pandurii şi-a reluat ieri pregătirea la Târgu Jiu, Ciobotariu conducând un antrenament mai lejer, de dezmorţire. Cum terenurile sunt acoperite de zăpadă, nici măcar cel sintetic nefiind utilizabil din cauza gheţii, Liviu Ciobotariu va fi obligat să găsească zilele următoare metode alternative de pregătire pentru a-şi menţine jucătorii la un nivel corespunzător. Judeţul Gorj se află sub avertizare de cod galben de ploi, viscol şi polei până joi, la ora 20.00, astfel că fotbaliştii gorjeni se vor refugia, probabil, în sală pentru a lucra cu mingea. Atacantul gorjenilor, Cosmin Tilincă, susţine că Pandurii a făcut o bună pregătire în această iarnă şi este mai puternică decât în turul campionatului. „A fost o perioadă mai grea de o săptămână la Rânca, unde am acumulat fizic, iar în Antalya ne-am bazat doar pe jocuri şi pe pregătire tehnico-tactică cu mingea. Sper să ne fie de folos tot ce am făcut în Antalya. Aşteptăm acum să punem în aplicare în campionat ce am făcut în Antalya. Echipa e puternică după această perioadă, mai ales că nu au mai fost accidentări, doar la ultimul meci, dar am înţeles că nu ar fi ceva foarte grav. Toţi jucătorii s-au pregătit bine, nimeni nu a lipsit de la antrenamente. Au mai venit doi-trei jucători care ne pot ajuta în acest retur. Sper să ne putem baza pe ei şi să avem rezultate cât mai bune în acest retur“, a spus Tilincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU