13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatru craioveni aleargă pentru Balcaniadă

Patru craioveni aleargă pentru Balcaniadă

În pădurea din Băile Felix se va desfăşura astăzi un concurs de cros, prin care se urmăreşte testarea şi evaluarea nivelului de pregătire a atleţilor din grupa de semifond şi fond, categoriile de vârstă juniori, tineret şi seniori.
Mai mult, această competiţie este singurul criteriu de selecţie în vederea alcătuirii echipelor reprezentative pentru participarea la Campionatul Balcanic de cros programat pe 7 martie într-un loc nestabilit încă.
CSM Craiova va fi reprezentat de patru sportivi: fraţii Marius şi Mădălin Ionescu, Alex Ghinea şi Alin Florea. Ionescu va concura la seniori, pe distanţa de 10 kilometri, iar ceilalţi trei la tineret şi vor avea de parcurs 8 kilometri. Cu toţii au şanse mari să facă parte din lotul României care va participa la Balcaniada de cros. Antrenorul federal Zsolt Gyongiossy a precizat că sportivii se pregătesc la Felix din luna noiembrie a anului trecut, beneficiind de condiţii foarte bune de cazare şi masă. De altfel, de mai bine de 15 ani, fondiştii şi semifondiştii români se pregătesc în binecunoscuta staţiune balneoclimaterică. Soţul Gabrielei Szabo a adăugat că relieful din acea zonă este deosebit, sportivii putându-se pregăti în pădure, pe şosea sau pe câmpie, la intensităţi mai mari decât în alte zone. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire se are în vedere refacerea unor trasee deteriorate şi cosmetizarea pistei de 1.120 m din pădure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS