5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu şi Lucescu Jr. atacă ciurucurile fotbalului românesc

Mircea Sandu şi Lucescu Jr. atacă ciurucurile fotbalului românesc

Preşedintele FRF consideră că părerile contestatarilor selecţionerului nu trebuie luate în seamă, în timp ce tehnicianul naţionalei României a precizat că nu va ceda presiunilor la care îl supun detractorii săi.

Răzvan Lucescu a avut de înfruntat numeroase critici încă de la instalarea sa în funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal a României, în aprilie 2009. Printre aprigii săi contestatari s-au numărat Cristi Borcea, Giovani Becali, Anghel Iordănescu, Gigi Becali, Cornel Dinu şi Adrian Mititelu. Lui Lucescu Jr. i-au fost imputate selecţia bazată pe favoritisme, jocul slab al echipei naţionale şi incapacitatea de a gestiona situaţiile tensionate care au apărut în lotul tricolorilor.
Simţind că numărul celor care nu îl mai vor pe Răzvan Lucescu creşte în fiecare zi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a hotărât să iasă la atac. Şeful fotbalului românesc i-a numit pe contestatari „ciurucuri“, adăugând că părerile acestora nu trebuie luate în seamă.
„Noi trebuie să fim alături de echipa naţională. Că există şi nişte ciurucuri, ei nu contează, nu formează nici o tabără. În momentul în care trăieşti într-o ţară civilizată şi-ţi permiţi să jigneşti şi să calomniezi, eşti exclus din lumea fotbalului“, a spus Mircea Sandu.

Lucescu Jr. se ţine tare pe poziţii

Răzvan Lucescu a recunoscut că are mulţi duşmani în fotbalul românesc, cei mai puternici dintre aceştia fiind fraţii Giovani şi Victor Becali. Cei doi agenţi FIFA l-au acuzat pe selecţioner că este „swinger“, lansând în presă şi informaţia că, în toamnă, acesta va fi înlocuit pe banca tehnică a naţionalei cu Gică Hagi.
„În cele câteva luni de când am preluat naţionala am fost făcut de la mafiot la toate cele. Îmi vine copilul acasă şi îmi spune: «Tată, tată, uite, vorbesc de tine la televizor că o schimbi pe mama». Ce ar însemna să mă retrag şi să zic: Gata, plec! Duceţi-vă dracului că nu am nevoie de asta!“, a spus Răzvan Lucescu.
Selecţionerul naţionalei tricolore se ţine tare pe poziţii şi a precizat că nu va ceda presiunilor venite dinspre diverse tabere deoarece este convins că îşi va îndeplini obiectivele pe care le are la echipa naţională.
„Fac meseria asta din pasiune. Vreau să-mi duc proiectul până la capăt. Am convingerea că voi reuşi şi nu mă opreşte nimic“, a menţionat Lucescu.

Selecţionerul pleacă dacă ratează calificarea la Euro 2012

Antrenorul primei noastre reprezentative a adăugat că va lua în calcul varianta plecării sale de la echipa naţională numai în cazul în care va rata calificarea la Campionatul European din 2012.
„Obiectivul meu este să calific echipa la turneul final al Campionatului European din 2012 şi poate că plec dacă ratez, probabil că nu voi mai avea ce să caut la naţională“, a spus Răzvan Lucescu.
Reprezentativa României a fost repartizată în Grupa D de calificare la Campionatul European din 2012, alături de selecţionatele Franţei, Bosniei-Herţegovina, Belarusului, Albaniei şi Luxemburgului, conform tragerii la sorţi de duminică, de la Varşovia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII