10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la muncă prin nămeţi

Pandurii, la muncă prin nămeţi

Reveniţi din Turcia, Pandurii Târgu Jiu îşi reia astăzi pregătirea acasă, iar din cauza vremii nefavorabile gorjenii au anulat amicalul cu Gloria Buzău de la sfârşitul săptămânii.

Hotărârea Ligii Profe-sioniste de Fotbal de a nu amâna startul returului i-a determinat pe gorjeni să revizuiască şi programul de pregătire al echipei. Sosită luni din Antalya, gruparea gorjeană se va reuni astăzi pentru reluarea antrenamentelor, chiar dacă Ciobotariu le acordase iniţial două zile libere elevilor săi. Şi posibilitatea ca jocul Pandurii – Astra, din prima etapă a returului, să fie programat vineri, 19 februarie, a contribuit la schimbarea planurilor. De asemenea, amicalul cu Gloria Buzău ce urma să aibă loc la Târgu Jiu la sfârşitul săptămânii a fost anulat din cauza vremii nefavorabile şi a terenurilor impracticabile. Dacă suporterii pandurilor nu vor avea ocazia să-şi vadă echipa la lucru până la reluarea campionatului, vor avea în schimb privilegiul să urmărească la lucru gloriile fotbalului românesc în cadrul unui eveniment caritabil găzduit pe 13 februarie de Sala Sporturilor din Târgu Jiu.
Show-ul va fi deschis de solista de muzică uşoară Andra şi va continua cu prezentarea echipei Pandurii Târgu Jiu, urmată de meciul de fotbal dintre gloriile pandurilor şi ale naţionalei României şi de licitaţia tricourilor jucătorilor, sumele încasate urmând să fie donate unui copil bolnav de tumoare la cap.  

Gorjenii
şi-au achiziţionat titulari

Cele trei achiziţii făcute de Pandurii Târgu Jiu în această iarnă, Orac, Kamara şi Vranjes, au demonstrat în stagiul din Antalya că pot emite pretenţii la titularizare. Dacă Orac şi Kamara sunt familiarizaţi cu fotbalul românesc, bosniacul Vranjes nu are nevoie de prea mult timp de acomodare pentru a se impune la Târgu Jiu. „Vranjes este o soluţie pentru retur şi o să ne ajute foarte mult. Se pliază foarte bine cu Păcurar la mijlocul terenului. «Ciobi» a folosit mai multe formule de echipă, aşa cum se face în cantonamente. Toate cele trei achiziţii sunt bune şi sunt soluţii de titularizare. Kamara a demonstrat în cuplu cu Stromajer că a revitalizat atacul. Kamara e un jucător care va scoate multe lovituri libere din preajma careului, le are cu mingea şi are şi simţul porţii“, a declarat şeful delegaţiei gorjene în Antalya, Viorel Temelescu. Surpriza plăcută a cantonamentului o reprezintă evoluţia tinerilor Tătaru, Rada şi Avrămescu, jucători cooptaţi în lotul echipei Pandurii pentru returul acestui campionat. „Juniorii sunt peste aşteptările noastre. Rada, Tătaru şi Avramescu au făcut un stagiu bun. Dacă ne ajută Dumnezeu şi în primele cinci etape scoatem 12 puncte, în mod sigur în partea a doua a returului vor fi încercaţi şi copiii. S-a văzut o creştere la Popete, Thiago, Păcurar, Nalaţi şi în general la toţi. Fiind concurenţă la titularizare la mijloc cu trei pe post, fiecare a încercat să dea mai mult. Şi Tătaru, şi Rada au jucat şi pot să ia locul fie lui Martinovic, fie lui Chibulcutean. Toată lumea s-a pregătit bine“, a mai spus Temelescu.

Pandurii II, ritm
de promovare

Împreună cu echipa de primă ligă, în Antalya s-a pregătit şi Pandurii II, care are ca obiectiv în acest sezon promovarea în Liga a II-a. Întărită cu câţiva jucători de la echipa mare, formaţia lui Gabi Zahiu a reuşit prestaţii apreciate, care o îndreptăţesc să spere la promovare. „Echipa a doua s-a pregătit bine. Sunt copii cuminţi şi asta e cel mai important. Nu bârfesc alte cluburi, dar au fost situaţii grave la multe echipe, am auzit că şi la Craiova. Nu i-am adunat de prin bordeluri, nu am avut nici măcar un caz de indisciplină. Echipa a doua dacă merge în ritmul acesta va promova“, a mai spus Viorel Temelescu. Acesta l-a evidenţiat la „satelit“ şi pe Arrieta, spaniolul care intrase în dizgraţia lui Ciobotariu, dovedindu-se în continuare o soluţie pentru   Liga I. „Arrieta, cu un plus de formă, s-a pregătit cu prima echipă şi a jucat mai mult la echipa a doua. I-a fost mai greu acolo, dar s-a descurcat bine şi a dat două goluri. Este şi el o soluţie pentru echipa mare“, a încheiat Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS