10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPresa franceză nu ia în serios naţionala României

Presa franceză nu ia în serios naţionala României

Jurnaliştii din Hexagon susţin că reprezentativa „Cocoşilor galici“ a avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor din preliminariile CE 2012, deoarece va întâlni România, „una dintre cele mai slabe echipe din urna a doua“.

Reprezentativa României va face parte din grupa D de calificare la Campionatul European din 2012, alături de selecţionatele Franţei, Bosniei-Herţegovina, Belarusului, Albaniei şi Luxemburgului, conform tragerii la sorţi de duminică, de la Varşovia.
Presa franceză a exultat după tragerea la sorţi, susţinând că reprezentativa „Cocoşilor galici“ „a nimerit bine“ în grupă, urmând să întâlnească România, una dintre cele mai slabe echipe din urna a doua.
„Les Bleus au nimerit bine, cu România, una dintre cele mai slabe echipe din urna a doua, dar care le-a pus probleme la Euro 2008. Din 13 întâlniri cu românii, Franţa a pierdut doar trei“, scrie L’Equipe.
„Franţa a avut parte de o tragere la sorţi favorabilă. România, care figura în urna a doua la tragerea la sorţi, este printre cele mai slabe echipe din urnă, dar francezii trebuie să îşi amintească faptul că au remizat de trei ori cu românii“, se precizează în Le Monde.
Directorul tehnic al reprezentativei din Hexagon, Gerard Houllier, le-a reamintit conaţionalilor săi că Franţa nu a reuşit să învingă România în ultimele meciuri. „România este mereu o adversară dificilă şi dură. Am văzut acest lucru, pentru că nu am învins-o în preliminariile Cupei Mondiale. Per total, este o grupă accesibilă. Nu a fost o tragere la sorţi rea, au fost altele mai rele“, a spus Houllier.

Susici: Bosnia şi România se vor lupta pentru locul al doilea

Antrenorul reprezentativei Bosniei, Safet Susici, a opinat că principala adversară a formaţiei sale este naţionala României, cu care se va lupta pentru poziţia secundă în grupă.
„Cred că ne vom lupta cu România pentru locul doi în grupă, deşi nici Belarus, nici Albania nu trebuie subestimate. Sunt capabile să producă surprize. Avem o echipă care poate îndeplini visul de a obţine calificarea. Oricum, Franţa este marea favorită a grupei noastre. Este o mare echipă, care cu siguranţă va termina pe primul loc în grupă“, a spus Susici.
Selecţionerul naţionalei Luxemburgului, Guy Hellers, a menţionat că nu ştie prea multe despre echipa României, deoarece naţionala tricoloră a suferit numeroase transformări în ultima vreme.
„E o grupă foarte interesantă. Cunoaştem majoritatea echipelor: Franţa e o naţională de top, Albania ne-a bătut acasă, iar pe Belarus am învins-o la Minsk. România este o echipă despre care ştim mai puţin, deoarece sunt multe lucruri care s-au schimbat la această echipă“, a spus Hellers.

România, neatractivă pentru suporterii din Belarus şi Albania

Oficialii din Belarus şi din Albania par preocupaţi mai mult de reţeta financiară a meciurilor pe care le vor susţine în Grupa D decât de şansele de calificare la Euro 2012. Selecţionerul Belarusului, Bernd Stange, a susţinut că ar fi fost mai bine pentru spectatori dacă nu ar fi întâlnit România, Albania şi Luxemburg.
„Nu e foarte plăcut că vom întâlni din nou, la fel ca în calificările pentru CE 2008, România, Albania şi Luxemburg. Era mai bine pentru spectatori să vadă şi alte echipe. Ne vom juca şansa şi vom încerca să nu ne clasăm mai jos de locul doi“, a spus Stange.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Albaneze de Fotbal, Armand Duka, a declarat că nu îşi dorea să pice în grupa de calificare la CE 2012 cu România, Bosnia şi Belarus deoarece nu sunt avantajoase din punct de vedere al reţetei financiare.
„Sorţii nu au fost generoşi cu Albania. Nu sunt echipele pe care ni le doream nici din punct de vedere sportiv, nici financiar. România, Bosnia şi Belarus sunt exact cele pe care nu ni le doream din urnele 2, 3 şi 4. Sunt echipe tari şi nu sunt nici avantajoase din punct de vedere financiar. Toate trei sunt puternice şi reprezintă adversari dificili pentru noi“, a spus Duka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII