5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuru: Universitatea va putea juca la Severin

Duru: Universitatea va putea juca la Severin

Oficialul FRF a afirmat că stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin nu este deocamdată omologat pentru Liga I, dar cum primăria a promis că va realiza în aceste zile instalaţia de supraveghere video, omologarea ar urma să se facă săptămâna viitoare.

– Stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin, unde Universitatea Craiova ar urma să dispute meciurile din retur, este omologat pentru jocuri de Liga I?
– Nu este încă omologat, dar va putea găzdui meciuri din Liga I. Ca să fiu explicit: instalaţia de supraveghere video nu este încă montată, iar asta era problema pentru care nu s-a omologat stadionul „Municipal“. Primăria Drobeta Turnu Severin ne-a anunţat că până pe 12 februarie va fi funcţionabilă instalaţia, iar săptămâna viitoare vom merge la Drobeta Turnu Severin şi vom omologa fără probleme „Municipalul“.  
– Cum vi se pare această mutare, respectiv disputarea meciurilor Craiovei la Turnu Severin?
– Zic că pentru momentul actual este o mutare inspirată, dar să sperăm că nu va fi de lungă durată. Suporterii Universităţii sunt însă văduviţi din cauza acestei decizii deoarece va trebui să se deplaseze la Turnu Severin. Dacă nu s-au găsit soluţii ca Universitatea Craiova să continue pe „Ion Oblemenco“, atunci Drobeta Turnu Severin este o soluţie inspirată. Stadionul „Municipal“ arată bine, va fi omologat, există mare iubire pentru Universitatea, aşa că totul sună frumos, nu? Este un punct de vedere doar. Unde să se fi dus, la Petroşani, la Râmnicu Vâlcea?

Ştiinţa a eludat în 2009 regulamentul licenţierii

– Urmează licenţierea, iar anul trecut au fost unele probleme cu Universitatea, finanţatorul Mititelu acuzându-vă că aţi vrut răul Craiovei! Dumneavoastră aţi afirmat şi recent că anul trecut Universitatea ar fi eludat legea licenţierii…
– În primul rând, nu prea înţeleg care-i întrebarea. Şi, aşa cum am mai spus-o, Universitatea a eludat regulamentul de licenţiere, nu legea, cum aţi înţeles dumneavoastră în mod greşit. Acţiunea juridică privind divizarea societăţilor s-a făcut legal, conform legilor în vigoare. Ilegală, adică împotriva regulamentului de licenţiere, a fost trecerea datoriilor de pe o firmă pe alta, respectiv neachitarea datoriilor. Este un subiect asupra căruia nu are sens să mai vorbim acum, a trecut.
 – Ce credeţi că va fi acum? La ora dialogului, vreo trei societăţi care finanţează FC Universitatea se regăsesc cu debite, cel puţin aşa au comunicat cei de la Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova…
 – Nu pot să mă pronunţ acum asupra acestei chestiuni. Pot doar să reafirm că n-am cu nimeni nimic, mai ales cu FC Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII