8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au stins pe final

S-au stins pe final

Elba Timişoara – Energia Rovinari 82-77
Sala „Constantin Jude“, spectatori 400.
Elba: Dzambic (17 puncte), Tudosă, Petrişor, Velikovic (15), Pesic (28), Markovic (11), Păltinişanu (6), Grubisic (3), Czmor, Mihuţi, Talabă (2). Antrenor: Dragan Petricevic.
Energia: Tyner (19), Troupe (20), Lupusavei (3), D. Ilie, Apostol, Darby (5), Căpuşan (7), Alionescu, Amarghioalei, Stroescu, Trim (23), Barber. Antrenor: Theo Evans.

După patru victorii consecutive, Energia Rovinari a pierdut primul joc în 2010, pe terenul vicecampioanei României, Elba Timişoara, într-un final dramatic, decis de imprecizia la „libere“ a elevilor lui Theo Evans.

Cu Milan Pesic în mare formă, 21 de puncte marcate până la pauză, BC Elba Timişoara a dominat prima jumătate a jocului cu Energia. Doi dintre titularii lui Theo Evans, Louis Darby şi Andrei Căpuşan, au fost şterşi, americanul fiind inexistent în primele trei sferturi, când nu a reuşit nici un punct şi a comis trei greşeli personale. Căpuşan a contat doar în primele zece minute, când a marcat cinci puncte şi a sfârşit jocul pe bancă, Theo Evans preferându-l pe Apostol în final. Elba a luat un avans de nouă puncte după primele şase minute, 11-2, dar gorjenii au mai recuperat din diferenţă până la finalul primului sfert, scor 15-11. În ciuda eforturilor lui Trim, 12 puncte şi 8 recuperări, şi Troupe, 9 puncte, 3 recuperări, echipa lui Petricevic şi-a mărit avantajul la pauză, scor 43-36.
Gazdele au stat în prim-plan şi în debutul sfertului trei, însă seria de patru aruncări reuşite din spatele semicercului, trei Troupe, una Tyner, a reechilibrat meciul, tabela arătând 52-51 la un moment dat. Din păcate, Tyner a acumulat patru greşeli personale şi Evans l-a chemat pe bancă, iar Timişoara a profitat şi s-a distanţat la şase puncte, 63-57, înaintea sfertului decisiv.

Trim a făcut double-double, dar degeaba

Ultimele zece minute au fost foarte disputate, miza punându-şi amprenta asupra jucătorilor celor două formaţii, care nu au reuşit să schimbe tabela mai bine de trei minute. Darby şi-a trecut în cont primele puncte, bănăţeanul Păltinişanu a fost eliminat pentru cinci greşeli personale şi Energia a reuşit egalarea, scor 72-72. Pesic i-a adus din nou în avantaj de la libere pe timişoreni, 73-72, iar gorjenii au avut atacul şi şansa de a prelua conducerea, însă Darby a fost sancţionat cu fault ofensiv şi Timişoara s-a desprins la trei puncte, scor 75-72. În penultimul minut al sfertului decisiv, americanul Louis Darby s-a aflat pe punctul de a face uitată o seară stresantă cu un „three points play“ ce a restabilit egalitatea la 75, însă la faza imediat următoare el a comis a cincea greşeală personală, eliminatorie. La 76-75, Energia a ratat un nou prilej de a prelua conducerea, Trim, excelent pe parcursul întregului meci, autor al unui double-double, cu 23 de puncte şi 11 recuperări, a ratat două aruncări libere, iar mai târziu Apostol i-a copiat nereuşitele, Elba impunându-se în cele din urmă cu scorul de 82-77.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU