11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia se va lupta din nou cu Franţa

România se va lupta din nou cu Franţa

România a avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor de calificare pentru Euro 2012 care s-a desfăşurat ieri, la Palatul Ştiinţei şi Culturii din Varşovia. Reprezentativa noastră a fost repartizată în Grupa D, alături de Franţa, Bosnia-Herţegovina, Belarus, Albania şi Luxemburg. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, susţine că tricolorii au a doua şansă de calificare la Euro, după Franţa.
„Am picat cu Franţa, un cap de serie dintre cei mai puternici. Era greu să evităm una dintre marile puteri, poate cu excepţia Croaţiei, care e mai aproape de nivelul nostru. Bosnia e tare, dar avem un moral bun în urma rezultatelor bune contra lor, la fel ca şi în cazul Belarusului, pe care i-am învins de două ori în precedenta calificare pentru Euro. Rămânem a doua favorită a grupei după Franţa, la o oarecare luptă cu Bosnia. E o componenţă a grupei convenabilă, luptăm şi vedem ce se va întâmpla în cele din urmă“, a spus Sandu.
Componenţa grupelor din preliminariile CE 2012: Grupa A: Germania, Turcia, Austria, Belgia, Kazahstan, Azerbaidjan; Grupa B: Rusia, Slovacia, Irlanda, Macedonia, Armenia, Andorra; Grupa C: Italia, Serbia, Irlanda de Nord, Slovenia, Estonia, Insulele Feroe; Grupa D: Franţa, România, Bosnia-Herţegovina, Belarus, Albania, Luxemburg; Grupa E: Olanda, Suedia, Finlanda, Ungaria, Moldova, San Marino; Grupa F: Croaţia, Grecia, Israel, Letonia, Georgia, Malta; Grupa G: Anglia, Elveţia, Bulgaria, Ţara Galilor, Muntenegru; Grupa H: Portugalia, Danemarca, Norvegia, Cipru, Islanda; Grupa I: Spania, Cehia, Scoţia, Lituania, Liechtenstein.
La turneul final se vor califica direct echipele clasate pe primul loc în grupe plus formaţia cu cea mai bună linie de clasament de pe poziţia secundă. Celelalte opt reprezentative care vor termina pe locul doi vor disputa meciuri de baraj, tur-retur, urmând ca patru dintre ele să meargă la Campionatul European. Cele 14 selecţionate calificate se vor alătura gazdelor turneului final, Polonia şi Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII