21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPăcurar: Sunt obligat să rămân

Păcurar: Sunt obligat să rămân

După ce porţile unui transfer spre Vest i s-au închis, golgheterul pandurilor, Alexandru Păcurar (foto), pare să-şi fi luat gândul să plece la altă formaţie, mai ales că Ciobotariu mizează pe căpitanul său şi în returul acestui sezon.

Dacă la începutul acestui an plecarea lui Alexandru Păcurar de la Pandurii Târgu Jiu era iminentă, cu două săptămâni înaintea reluării campionatului şansele ca acesta să se transfere au scăzut dramatic. Lui Păcurar nu i-a mai rămas decât posibilitatea unui transfer în ţară sau spre Est după ce perioada de transferuri în fotbalul occidental a expirat. Şi totuşi, Păcurar mai speră timid într-un transfer de ultimă oră, dar nici rămânerea la Târgu Jiu nu-l deranjează. „Ştiţi cum se spune, speranţa moare ultima. Şanse mai există, dar nu ştiu acum ce să spun. Domnul preşedinte cunoaşte cel mai bine situaţia şi ştie de ce nu am plecat. Dacă mai plec sau nu, dânsul decide. Din punctul meu de vedere nu sunt probleme dacă voi continua la Târgu Jiu. Eu mai am contract cu Pandurii şi îl voi duce la capăt. Sunt obligat să rămân şi oricum nu am nici o problemă de acest gen, mă simt bine la Pandurii“, a declarat Păcurar pentru site-ul oficial al clubului Pandurii. Din punctul de vedere al antrenorului Liviu Ciobotariu, Alexandru Păcurar este, în prezent, netransferabil. „Păcurar rămâne la Pandurii, nu se mai pune problema să plece“, a spus Ciobotariu.

Specialistul loviturilor libere

Chiar dacă a fost nevoit să revină în ţară în timpul cantonamentului din Turcia pentru a absolvi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca, Alexandru Păcurar se declară mulţumit de nivelul de pregătire pe care l-a atins. „M-am pregătit pentru mine, indiferent la ce echipă evoluez acum sau o să joc pe viitor. Trebuie să fiu pregătit pentru orice, altfel nu fac faţă şi nu pot să îmi pun în valoare calităţile. Pentru mine a fost mai greu pentru că am avut licenţa la facultate, am avut şi atestatul şi am făcut drumurile acestea cu avionul care m-au obosit. Am pierdut două zile de pregătire. Se va vedea la primele meciuri cât de bine ne-am pregătit, dar eu cred că totul decurge foarte bine şi echipa este pregătită. Au fost şi o serie de meciuri bune în acest stagiu şi cred că pregătirea fizică este foarte bună în acest moment“, a spus Păcurar. Acesta a reuşit şi primul său gol în 2010, transformând o lovitură liberă în remiză, 1-1, cu NK Rudar. „Asta e destul de uşor pentru mine, mai ales că îmi place să execut astfel de lovituri. Exersez destul de mult la antrenament şi când mai am timp liber. De când eram mic îmi plăcea să bat lovituri libere şi la toate echipele la care am jucat am făcut asta şi am înscris destul de multe goluri. Loviturile libere sunt specialitatea mea“, a mai declarat Păcurar.

„Suporterii vor fi mândri de noi“

Desemnat căpitan de către Liviu Ciobotariu, Alexandru Păcurar ştie care îi sunt responsabilităţile: „Trebuie să-i mobilizez pe băieţi şi să fim un grup unit în continuare, cum am fost şi până acum“. Păcurar anticipează un retur dificil pentru echipa sa dacă gorjenii vor rata startul returului. „Va fi un retur destul de greu pentru noi şi depinde cum îl vom începe şi ce vom face la primul meci cu Astra. De fapt, depinde ce vom face în primele etape, dar eu cred că Pandurii este pregătită pentru a începe bine acest retur. Trebuie să ne gândim la mai mult decât evitarea retrogradării, să urcăm în clasament, pentru că Pandurii e o echipă care poate mai mult. După această pregătire eu sunt convins că vom avea evoluţii mai bune, mai ales că echipa s-a mai întărit şi suntem în continuare un grup unit. Nu vrem să-i dezamăgim pe suporteri, ci să-i asigurăm că vor fi mândri de noi în acest retur“, a încheiat Păcurar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS