12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMiză dublă la Târgu Jiu

Miză dublă la Târgu Jiu

Dacă Energia Pandurii încearcă să-şi păstreze invincibilitatea acasă în acest sezon şi să rămână pe un loc de cupe europene, UCM Reşiţa este obligată să câştige pentru a se menţine în cursa pentru titlul de campioană.

Duelul dintre actualul selecţioner Vasile Stângă şi fostul antrenor al naţionalei României, Aihan Omer, îşi consumă sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, un nou episod în Liga Naţională. Victoria este singurul cuvânt de ordine atât pentru Energia Pandurii, cât şi pentru UCM Reşiţa, însă presiunea mai mare este pe umerii oaspeţilor care, în cazul unei înfrângeri, ar ieşi din cursa pentru titlu. „Sper să scoatem un rezultat bun, dar asta va depinde de cum vom aborda meciul. Dacă îl vom aborda hotărâţi şi motivaţi, aşa cum am jucat cu HCM Constanţa în tur, eu zic că învingem Reşiţa. Dacă jucăm aşa cum am făcut-o la Suceava, atunci sigur luăm bătaie acasă. Eu le-am spus deja băieţilor că este un meci de concentrare, 60 de minute trebuie să dureze asta. Dacă nu stăm concentraţi 60 de minute, putem pierde. De asemenea, toate aruncările trebuie să fie cu responsabilitate, iar apărarea să fie foarte bună, numai astfel vom câştiga. Diferenţa se va face la dăruirea şi lupta din teren. Eu nici nu vreau să mă gândesc la un eşec pentru că, de fapt, niciodată nu m-am gândit la asta! Reşiţa joacă aici campionatul şi lucrul acesta poate să fie benefic pentru noi. Presiunea mai mare e asupra lor. Noi suntem în luptă directă cu Steaua, cu Bacăul, cu Suceava, deci orice victorie înseamnă un loc cât mai sus în clasament şi automat obţinerea obiectivului de performanţă, respectiv calificarea într-o Cupă Europeană“, a spus antrenorul gorjenilor, Vasile Stângă. UCM Reşiţa l-a achiziţionat pe Vali Ghionea, extrema României, însă Stângă nu se teme prea tare de elevul său de la naţională deoarece nu este la zi cu pregătirea.

Florea – incert, Kukrika şi Dragomir – apţi

Dacă la începutul săptămânii Energia Pandurii Târgu Jiu avea cinci jucători accidentaţi, înaintea jocului cu UCM Reşiţa doar Gabriel Florea este incert. Cel mai bun marcator al gorjenilor, Florea, nu s-a pregătit în ultimele zile, acuzând dureri la gleznă, prezenţa sa pe teren depinzând mai mult de dorinţa sa de sacrificiu. „Florea nu cred că va juca, pentru că are glezna umflată şi îi este şi frică să calce în picior. Am pierdut un jucător important, golgheterul echipei“, a declarat Stângă. Florin Dragomir, Bogdan Criciotoiu şi Andrei Păiuş s-au pregătit normal, iar Ante Kukrika, la un nivel redus. Croatului nu i s-a pus un diagnostic clar, medicii de la Târgu Jiu spunând ba că ar avea fisură, ba că ar fi apt.
Stângă speră ca publicul să fie al optulea jucător şi să poarte echipa spre prima victorie din 2010. „Publicul are şi el importanţa lui. La meciul de la Bacău al celor de la UCM Reşiţa, fanii au creat o mare presiune şi jucătorii reşiţeni au făcut multe greşeli din cauza asta. Sper ca la jocul cu Reşiţa de sâmbătă publicul să ne susţină şi să vină în număr cât mai mare la sală. Îmi aduc aminte că au fost multe meciuri câştigate de noi şi cu ajutorul publicului“, a făcut apel Stângă la fani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS