10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoina, optimist cu Hypo

Voina, optimist cu Hypo

„Principalul“ Oltchimului este convins că elevele sale sunt capabile să învingă la Viena, chiar dacă palmaresul gazdelor este impresionant.

Radu Voina, antrenorul formaţiei feminine de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea, a afirmat că toate partidele din această fază a Ligii Campionilor sunt confruntări extrem de dificile, dar formaţia sa va aborda fiecare meci cu gândul la victorie. Strigătul de luptă al lui Voina este valabil şi pentru meciul de sâmbătă, de la ora 21.20, din Austria, când vor întâlni pe Hypo Viena, echipă al cărei palmares este de invidiat. „Nu sunt meciuri uşoare în această fază, toate partidele vor fi dificile şi, ca întotdeauna, prima e cea mai grea. Chiar mă uitam pe palmaresul celor de la Hypo Viena, care au jucat 12 finale de Liga Campionilor, câştigând şapte dintre acestea. Este un palmares impresionant, al unei echipe care joacă serios, consistent şi care pedepseşte orice greşeală adversă. S-a spus că s-au calificat cu noroc în faza aceasta, dar norocul face parte din joc. Chiar şi noi am avut parte de noroc. Nu cred că trebuie să vorbim de vreo echipă favorită în această fază. Astea sunt calculele hârtiei, pe care le face presa. Toate meciurile vor fi foarte grele, pentru că toate echipele vor lupta pentru calificarea în semifinale“, a afirmat Radu Voina.

„Vom merge în Austria la victorie“

Tehnicianul campioanei României s-a arătat bucuros de faptul că împotriva celor de la Hypo Viena se va putea baza pe serviciile Cristinei Neagu, revenită după accidentarea suferită la CM din China, sperând, totodată, că refacerea Narcisei Lecuşanu, supusă unei intervenţii chirurgicale săptămâna trecută, să fie cât mai rapidă. „Îmbucurător este că revine Cristina Neagu, după accidentarea de la Mondiale. S-a antrenat bine toată săptămâna şi sper că va fi la potenţial maxim. Din păcate, nu o vom avea pe Narcisa Lecuşanu, care s-a operat săptămâna trecută la genunchi şi este indisponibilă. Cred că nici nu va face deplasarea. Sper să se refacă repede, pentru că avem mare nevoie de ea. Noi vom merge în Austria la victorie. Nici un meci nu trebuie jucat altfel decât cu gândul la victorie“, a încheiat Radu Voina, care în acest sezon de Liga Campionilor are ca obiectiv câştigarea trofeului.
Delegaţia olteană va pleca mâine spre Austria, antrenorul Radu Voina considerând că încep meciurile într-o grupă în care nu trebuie văzută nici o echipă drept favorită la calificarea în semifinale. În celălalt meci al Grupei a II-a Principală a Ligii Campionilor, HC Dinamo Volgograd (Rusia) va primi sâmbătă vizita danezelor de la Viborg HK, de ora 13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS