13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, pe locul 40 în lume

Steaua, pe locul 40 în lume

Cu toate că a coborât trei poziţii şi ocupă locul 40, cu 166 de puncte, în clasamentul pe luna ianuarie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), Steaua Bucureşti rămâne echipa română cel mai bine clasată în această ierarhie. Bucureştenii se află la egalitate cu echipa braziliană Fluminense din Rio de Janeiro.
CFR Cluj ocupă locul 69, cu 139 de puncte, după o coborâre de o poziţie. Clujenii se află la egalitate cu bieloruşii de la BATE Borisov. FC Timişoara se menţine pe locul 85, cu 128,5 puncte.
Dinamo Bucureşti rămâne pe locul 94, cu 121,5 puncte. Dinamoviştii se află la egalitate cu mexicanii de la Deportivo Toluca şi gruparea turcă Beşiktaş Istanbul.
Echipa FC Vaslui ocupă locul 103, cu 118,5 puncte, după o urcare de două poziţii. Formaţia moldoveană se află la egalitate pe această poziţie cu formaţia River Plate Montevideo (Uruguay).
Campioana en-titre, Unirea Urziceni, a urcat două poziţii şi ocupă locul 105, cu 117 puncte, la egalitate cu Slavia Praga (Cehia), Independiente Medellín (Columbia) şi Rubin Kazan (Rusia).
FC Braşov a coborât 11 poziţii şi ocupă locul 248, cu 77,5, la egalitate cu Suwon Samsung Blue-Wings (Coreea de Sud), Pacos Ferreira (Portugalia) şi Flora Tallinn (Estonia).

Barcelona, lideră

Formaţia spaniolă FC Barcelona ocupă primul loc cu 319 puncte, fiind urmată de echipa engleză Chelsea Londra, cu 296 puncte. Manchester United se situează pe locul trei cu 289 de puncte, urmată pe patru de formaţia antrenată de Mircea Lucescu şi la care evoluează fundaşul român Răzvan Raţ, Şahtior Doneţk (Ucraina), cu 275 de puncte. Locul cinci este ocupat de Arsenal Londra, cu 262 de puncte, în urcare două poziţii. Formaţia germană Werder Bremen se situează pe locul 6, cu 260 de puncte, urmată de Hamburger SV (locul 7, 258 de puncte). Pe locul opt se menţine echipa argentiniană Estudiantes La Plata, cu 247 de puncte, iar pe nouă se clasează brazilienii de la Cruzeiro Belo Horizonte, cu 242 de puncte. Poziţia a zecea a ierarhiei IFFHS este ocupată de formaţia italiană, la care evoluează internaţionalul român Bogdan Lobonţ, AS Roma, cu 236 de puncte. De asemenea, gruparea romană a fost desemnată echipa lunii ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS