9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSârbul Paunovic şi încă doi brazilieni pentru Craiova

Sârbul Paunovic şi încă doi brazilieni pentru Craiova

Echipa din Bănie continuă campania de achiziţii, încercând să umple golurile lăsate de cei şase fotbalişti plecaţi la finalul turului.

Universitatea Craiova a bifat ieri cel de-al patrulea transfer din această iarnă, sârbul Ivan Paunovic semnând cu gruparea din Bănie până la vară. După Răducu, Alex Piţurcă şi Bălace, Paunovic vine să îngroaşe rândurile oltenilor, rămaşi cu un lot subţire după ce şase dintre foştii jucători au fost lăsaţi în această iarnă să plece la alte echipe. Ivan Paunovic are 23 de ani, 1,85 m şi 80 kg şi evoluează ca mijlocaş ofensiv. El a jucat ultima dată la formaţia FK Srem Sremska Mitrovica (locul IV în Liga a II-a), dar a debutat şi la Naţionala „Under 21“ a Serbiei. Paunovic, evaluat la 150.000 de euro de transfermarkt.de, are 130 de meciuri jucate în liga secundă din Serbia şi s-a mai aflat în vizorul altor echipe din România. În decembrie 2009, acesta a fost urmărit o perioadă de Andrea Mandorlini, la CFR Cluj, dar italianul a renunţat la el în cele din urmă. În ianuarie, sârbul a plecat cu Astra Ploieşti în cantonament în Antalya, antrenorul Nicolo Napoli urmărindu-l la mai multe meciuri amicale. În paralel, s-au desfăşurat şi negocierile cu jucătorul şi impresarul acestuia, dar, în cele din urmă, părţile nu s-au înţeles. Oficialii Astrei au dezvăluit că impresarul jucătorului, Marcel Popescu, a ţinut la preţ, cerând cu mult peste ceea ce i-au oferit ploieştenii. „Dacă nu acceptă condiţiile puse de noi şi nu semnează repede, va pleca imediat“, a anunţat marţi Ion Nicolae, patronul Astrei. Ieri, jucătorul şi-a făcut bagajele şi s-a mutat în cantonamentul Ştiinţei, cu care a semnat până în vară, cu opţiune de prelungire pe încă patru ani, urmând să primească în retur un salariu de 40.000 de euro. Pavlovic nu este ultimul transfer la Universitatea, grupare care mai aşteaptă încă doi fundaşi. „Paunovic a ajuns deja în Antalya. Este un mijlocaş de care avem nevoie. În scurt timp, vor mai sosi la echipă doi fundaşi brazilieni, unul central şi unul de bandă“, a dezvăluit ieri finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu.

Ionescu nu mai vine

Aducerea lui Ivan Paunovic l-a făcut pe Adrian Mititelu să renunţe la transferul lui Andrei Ionescu de la Steaua. După ce marţi seară căzuse la pace cu Gigi Becali să-l readucă pe „Micul Balaci“ în Bănie contra sumei de 200.000 de euro, Mititelu şi-a amintit brusc de faptul că Andrei, dorit de Poli Iaşi, a trădat şi nu merită să mai îmbrace tricoul alb-albastru. „Mi-am dat seama că suporterii nu or să dorească să vină niciodată înapoi pentru că a trădat clubul când i-a fost mai greu. Asta e! Toată lumea, inclusiv jucătorii de la Universitatea Craiova nu-l înghit pentru ce a făcut. Mi-am dat seama că e o prostie să-l aduc şi am renunţat şi eu“, a declarat Mititelu, potrivit sport.ro. Între amicale şi transferuri, Universitatea şi-a găsit ieri timp şi pentru shopping. Imediat după cele două înfrângeri de marţi, olandezul şi-a băgat jucătorii în şedinţă, găsindu-le totuşi o scuză pentru eşec. „Vântul ne-a creat probleme foarte mari, e greu să controlezi mingea în astfel de condiţii, a fost practic ca un joc pe o furtună. Şi noi am făcut destule greşeli, în special una mare în apărare, la golul primit. Am şi ratat destule ocazii, dar, per total, a fost un test fizic şi mental binevenit pentru noi, după care putem trage unele concluzii“, a spus Wotte, conform site-ului oficial al Universităţii. Ieri-dimineaţă, juveţii au efectuat un antrenament mai uşor, la care a participat şi Silviu Bălace, dar a lipsit Giurcă, accidentat. După-amiază au mers să se destindă în Antalya. Universitatea ar trebui să joace astăzi un nou meci de verificare, adversarul anunţat fiind FC Gyeongnam (locul 7 în K- League).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII