15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDublă cu ghinion pentru alb-albaştri

Dublă cu ghinion pentru alb-albaştri

Ştiinţa a pierdut ambele partide amicale disputate ieri în Antalya, chiar dacă adversarii au fost de mâna a doua.

Universitatea Craiova a suferit, ieri-dimineaţă, prima înfrângere din 2010. Cel de-al treilea joc de verificare al juveţilor s-a încheiat nefericit pentru aceştia, scor 1-2 cu formaţia Volgar Gazprom Astrakhan. Ruşii au terminat sezonul pe poziţia a 12-a în liga secundă. Unicul gol al Craiovei a fost marcat de Roman, pe finalul meciului. Mark Wotte a folosit în această partidă aproape aceeaşi echipă care reuşea duminică să învingă juniorii de la Zenit Sankt Petersburg. Olandezul a operat doar două modificări, în locul jucătorilor Dilevski (accidentat) şi Mihai Costea fiind trimişi pe teren încă din startul întâlnirii Alex Piţurcă şi Roman. Astfel, Ştiinţa a evoluat în formula: Merlier – Buleică, Barbu, I. Popescu, Giurcă – Roman, Nicolae, Firţulescu, I. Găman – Piţurcă, Dina.
Disputat pe un teren îmbibat cu apă, meciul a fost pe contre, prima ocazie aparţinându-i lui Irinel Găman, al cărui şut a fost apărat de portarul ruşilor. Dina a ratat şi el o oportunitate de a marca, în timp ce ruşii au răspuns prin două şuturi din afara careului, încercând vigilenţa lui Merlier. Volgar Gazprom a deschis scorul în minutul 30, apoi câteva minute mai târziu Craiova a făcut prima schimbare. Giurcă a fost înlocuit de Ologu, primul suferind o entorsă. Repriza s-a încheiat cu două ocazii ale lui I. Găman, apoi, după timpul de odihnă, oltenii au încercat să forţeze în atac, antrenorul Wotte aruncându-l în luptă şi pe Crăciun. Dina, Roman, Piţurcă şi I. Găman nu au avut precizia necesară, iar ruşii au rămas în avantaj pe tabela de marcaj. Asta până spre finalul întâlnirii, când Roman a reuşit să egaleze cu un şut din şase metri în urma unei centrări a lui Ologu, jucător revenit la Universitatea după o operaţie de menisc. Bucuria alb-albaştrilor a durat foarte puţin, la faza următoare ruşii preluând din nou conducerea după mai multe greşeli în lanţ ale apărării oltene.

Învinşi de o echipă din liga a IV-a

După-amiază a fost rândul echipei titularilor să contabilizeze o înfrângere, 0-1 cu SV Babelsberg ‘03, lider în Regionalliga Nord, adică liga a IV-a din Germania. Desfăşurat în complexul „Titanic“, meciul a început cu două ocazii bune pentru olteni, Prepeliţă şi Florin Costea încercând două execuţii de efect, ultimul aflat singur cu portarul. Nemţii ne-au taxat şi au deschis scorul în minutul 25, după o greşeală a brazilianului Matsuoka, preferat din nou în centrul defensivei de antrenorul Wotte. De altfel, faţă de meciul cu coreenii de la Incheon, batavul nu a făcut decât o modificare, în locul lui Piţurcă Jr. aducându-l în linia de atac pe Mihai Costea. Universitatea a început meciul cu: Lung – Bădoi, V. Găman, Matsuoka, Buşu – Prepeliţă, Bărboianu, Trică, Gângioveanu – Fl. Costea, M. Costea. Partea a doua a meciului a fost dominată de alb-albaştri, în rândurile cărora au apărut J. Nicolae, Dina şi Crăciun. Trică V. Găman, Bărboianu şi Fl. Costea au trecut pe lângă egalare, pentru ca în ultimele minute ale disputei SV Babelsberg să rateze majorarea scorului, Lung Jr. respingând de la vinclu un şut al nemţilor.
Următorul amical al alb-albaştrilor, cu FC Gyeongnam (locul 7 în K- League), ar trebui să se dispute mâine. Dilevski se află în recuperare după accidentarea suferită în meciul cu Zenit II. Separat se va antrena şi Giurcă, accidentatul de ieri al Ştiinţei, în timp ce Bălace a fost menajat, fiind în urmă cu pregătirile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII