10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKazahii, pradă uşoară pentru panduri

Kazahii, pradă uşoară pentru panduri

Pandurii Târgu Jiu    3
FC Zhetysu Taldykorgan    1
Au marcat:
Kamara ‘1, Cardoso ’25-p., Tilincă ‘67 / Belici ‘11
Pandurii (repriza I): Mingote – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Orac, Murgan, Nalaţi, Lazic – Stromajer, Kamara.
Pandurii (repriza II): Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean (’70, Tătaru), Grecu – Ghindeanu, Vranjes, Hidişan, Tremonti – Tilincă, Raskovic. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Al treilea amical al pandurilor din Antalya a început fericit pentru olteni, care au deschis scorul încă din primul minut. Angajat pe partea stângă, Lazic a întors perfect pentru Kamara şi ivorianul a şutat din prima pe sub portarul Yurov (‘1). Contrar cursului jocului, Zhetysu a reuşit egalarea după o gafă de proporţii a lui Chibulcutean, în premieră căpitan la Pandurii. Fundaşul gorjenilor a trimis prea uşor o minge către Mingote, iar Belici a interceptat şi a „înţepat“ mingea pe lângă portarul lusitan. Pandurii a controlat cu autoritate jocul în continuare şi a irosit multe ocazii de gol, dar a arătat şi slăbiciuni în defensivă, mai ales în partea dreaptă, la Rusu. Flancurile pandurilor au funcţionat destul de bine, mijlocaşii laterali ai lui Ciobotariu aducând deseori mingea la finalizare. Orac a centrat pentru Kamara la 11 metri, dar ivorianul a reluat pe lângă poartă, din voleu (‘16). Insistenţa pandurilor a dat roade în minutul 25, când Murgan a fost faultat în careul kazahilor şi arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri. Cardoso şi-a asumat rolul executantului şi a readus avantajul pe tabela improvizată a terenului de joc, 2-1 (‘25). Sarabanda ratărilor a continuat cu Stromajer în prim-plan. Slovenul a reluat cu capul pe lângă poartă o centrare a lui Cardoso (‘34) şi mai apoi a trimis peste poartă, cu latul, din numai şase metri, o minge venită din partea dreaptă. Antrenorul Liviu Ciobotariu a trimis în teren altă garnitură, singurii jucători păstraţi după prima repriză fiind fundaşii centrali Martinovic şi Chibulcutean. Pandurii a ţinut jocul departe de poarta lui Stanca, dar nu şi-a creat atât de multe ocazii ca în prima parte. Oltenii au majorat scorul în minutul 67, după o fază creată de Martinovic şi finalizată de Tilincă. Fundaşul sârb a săltat mingea peste un adversar, a centrat în faţa porţii, Tilincă a deviat în capul lui Yurov, mingea i-a revenit şi atacantul gorjean a stabilit scorul final.
În alt amical disputat în Antalya, Pandurii II a învins liderul campionatului din Slovenia, FC Koper, cu scorul de 3-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS