17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia a pierdut lupta cu Suceava

Energia a pierdut lupta cu Suceava

Energia Pandurii Târgu Jiu a debutat cu stângul în returul sezonului 2009-2010 al Ligii Naţionale de handbal masculin, fiind învinsă la Suceava de către echipa gazdă Bucovina, scor 28-22 (14-10). Gorjenii au pierdut una dintre bătăliile pentru Europa, înfrângerea de la Suceava putând fi decisivă la finalul sezonului. Cum echipa lui Vasile Stângă a învins în tur, la Târgu Jiu, doar la patru goluri diferenţă, 26-22, Bucovina Suceava va avea câştig de cauză la sfârşitul campionatului în caz de egalitate de puncte, având mai multe goluri marcate. Gruparea gorjeană a contat în puţine rânduri la Suceava şi atunci handbaliştii lui Stângă au irosit cu nonşalanţă ocaziile de a reechilibra disputa. Portarul gazdelor – Pralea a făcut senzaţie între buturi, în timp ce la Târgu Jiu doar noua achiziţie Ionuţ Ciobanu a mai mişcat câte ceva.
Nou-sosiţii la Energia în pauza competiţională, Marian Filip şi Marko Simovic, nu au „spus“ mare lucru pe teren, primul reuşind două goluri, iar cel de-al doilea terminând meciul fără nici o reuşită. Tehnicianul se teme că lipsa omogenităţii ar afecta şi pe viitor rezultatele: „Avem individualităţi destule, dar nu avem o echipă propriu-zisă, ne lipseşte omogenitatea. Mai avem mult de lucru. Această înfrângere ne-a adus cu picioarele pe pământ şi ar trebui să le dea de gândit băieţilor“, a  declarat antrenorul Vasile Stângă.

Interii au rămas datori

Cel mai bun marcator al echipei Energia la Suceava a fost extrema stângă, Gabriel Florea, autor a opt goluri, secondat de cealaltă extremă, Darius Apolzan, cu cinci goluri. Deşi spunea că dispune de cea mai puternică linie de nouă metri din ţară, Vasile Stângă nu a găsit şi în teren confirmarea, interii săi reuşind abia cinci goluri. Doar Filip, două goluri şi Kukrika, trei goluri, au punctat la Suceava, în timp ce partea dreaptă, unde au evoluat Păiuş şi Simovic, a fost „paralizată“. Energia a pierdut o bătălie pentru Europa, nu şi războiul, gorjenii clasându-se în prezent pe locul cinci, ultimul care dă dreptul de participare în cupele europene. Energia va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, alt test important pentru obiectivul formaţiei, primind replica echipei UCM Reşiţa, a doua clasată din Liga Naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS