12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEgiptul a câştigat Cupa Africii

Egiptul a câştigat Cupa Africii

Echipa naţională a Egiptului a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, după ce a învins duminică seară, la Luanda, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Ghanei, în finala competiţiei. Reprezentativa Egiptului a intrat în istorie cu titlul obţinut duminică, al şaptelea din istorie, devenind prima echipă africană care a câştigat trofeul continental de trei ori consecutiv. Golul decisiv al meciului a fost marcat, în minutul 85, de Gedo, devenit noul erou al Egiptului. Niciodată titular şi totuşi cel mai bun marcator, Gedo este una din revelaţiile CAN-2010, deşi a ajuns la echipa naţională abia la sfârşitul anului 2009.
Mii de egipteni au ieşit duminică seară pe străzile din Cairo şi au dansat de bucurie după victoria înregistrată de reprezentativa Egiptului în finala Cupei Africii pe Naţiuni.
Ahmed Hassan, căpitanul naţionalei egiptene, şi coechipierul său Essam El-Hadary au fost desemnaţi de Confederaţia Africană de Fotbal cel mai bun jucător, respectiv cel mai bun portar de la Cupa Africii pe Naţiuni. Ahmed Hassan a primit această distincţie pentru a doua oară consecutiv, el fiind ales cel mai bun jucător de la CAN şi în 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS