Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Mutu renunţă la contraexpertiză
Unul dintre avocaţii atacantului Adrian Mutu, Nino D’Avirro, a confirmat că jucătorul echipei Fiorentina nu va solicita efectuarea de contraexpertize, după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină de două ori în acest an, la interval de zece zile. „Renunţăm la contraexpertize“, a spus D’Avirro, care îl reprezintă pe Mutu alături de alţi doi avocaţi, Michele Ducci şi Paolo Rodella. Potrivit cotidianului Il Messaggero, cei trei avocaţi vor alege consultanţi pentru aprofundarea aspectelor medicale ale cazului. „Adrian Mutu nu va solicita contraexpertiza. Asta deoarece jucătorul nu ştia că a consumat o substanţă interzisă. Un comportament ce ar putea fi apreciat drept pozitiv şi care ar putea cântări mult la audierile de la comisia antidoping“, a anunţat Radio Blu. Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină de două ori în acest an: prima dată în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oară, la zece zile distanţă, după un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, după meciul Fiorentina – Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri.
Ionuţ NICA

Benitez, contactat de Juve
Antrenorul lui Liverpool, Rafael Benitez, a recunoscut că a fost contactat de Juventus Torino pentru a-l înlocui pe Ciro Ferrara, însă a repetat că şi-a dorit să-şi onoreze contractul cu clubul englez de fotbal. „Ştiam că sunt interesaţi. Aşa se întâmplă în fotbalul de astăzi, însă nu vreau să vorbesc mai mult, deoarece nu vreau să-mi pierd concentrarea“, a declarat Benitez. „Sunt mândru că s-au arătat interesaţi de mine, însă, în acelaşi timp, sunt mândru că mă aflu aici“, a asigurat tehnicianul spaniol. Demis de Juventus, Ferrara a fost în final înlocuit cu Alberto Zaccheroni. „Vreau să mă bat aici, să-mi fac treaba, să câştig titluri şi să fac lucruri bune”, a mai precizat Benitez, al cărui contract cu Liverpool expiră în iuie 2013.
Ionuţ NICA

Cassano, în locul „Briliantului“
Pentru a acoperi golul lăsat în echipă de Adrian Mutu, care va fi scos din circuit cel puţin trei luni din cauza dopajului, oficialii clubului din Florenţa s-au orientat către alt atacant. Diriguitorii grupării „viola“ l-au ales pe Antonio Cassano, de la Sampdoria, pe care doresc să-l împrumute până la finalul acestui sezon. Atacantul a intrat în dizgraţia antrenorului Sampdoriei, Gigi Del Neri, care l-a lăsat în afara lotului la ultimele două partide. Cele două cluburi se pare că s-au înţeles sâmbătă seară, dar înainte ca această mutare să fie definitivată este nevoie şi de acordul lui Real Madrid, gruparea de care aparţine jucătorul.
Daniel BISTRICEANU

Tamaş, integralist la WBA
Fundaşul român Gabriel Tamaş a fost integralist în meciul pe care echipa sa, West Bromwich Albion, l-a câştigat cu 3-1 în faţa lui Sheffield United, în runda a 27-a a ligii secunde engleze. Jucătorul român pare să se fi integrat în noua sa echipă, el fiind mai exact în intervenţii decât la precedentele partide. De asemenea, şi-a făcut simţită prezenţa şi în ofensivă, încercând să-l surprindă pe portarul advers cu câteva şuturi de la distanţă. WBA a condus la pauză cu 2-0, graţie golurilor marcate de Dorrans (’19 – penalti) şi Bednar (’30). În repriza secundă, Henderson a redus din diferenţă din penalti (’50), pentru ca un minut mai târziu, Thomas să stabilească scorul final al meciului: 3-1 pentru WBA. Graţie acestei victorii, trupa la care evoluează Tamaş se menţine în coasta liderei Nottingham Forest, de care o despart trei puncte.
Daniel BISTRICEANU

Nigeria, bronz la Cupa Africii pe Naţiuni
Naţionala Nigeriei a învins sâmbătă, cu 1-0, reprezentativa Algeriei, câştigând astfel finala mică a Cupei Africii pe Naţiuni. Chiar dacă nu au beneficiat de aportul unor titulari, „vulturii“ a controlat jocul şi s-au impus prin golul marcat de atacantul Victor Obinna Nsofor, în minutul 54. Victoria le-a adus nigerienilor a patra medalie de bronz în ultimele cinci participări în competiţia continentală. În ciuda acestei înfrângeri, Algeria a reuşit cel mai bun turneu de la victoria finală din 1990, când a găzduit competiţia. Finala Cupei Africii pe Naţiuni, ediţa 2010, s-a jucat aseară, după închiderea ediţiei, la Luanda.
Daniel BISTRICEANU

Exit mobile version