21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Prototipul celei mai înguste maşini din lume
Cea mai îngustă maşină din lume a fost expusă de curând în cadrul salonului auto North American International Auto Show, informează site-ul zigonet. Este vorba de un autovehicul electric de 1.480 de kilograme, care are o lăţime de doar un metru, dar în care încap fără prea mari dificultăţi două persoane – şoferul şi un pasager. Minimaşina electrică are o autonomie în mers de opt ore, datorită acumulatorilor puternici, ajunge de la 0 la 60 km/h în 4 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 130 km/h. Vehiculul prezentat în cadrul salonului este doar un prototip, iar specialiştii spun că o astfel de bijuterie a tehnologiei ar putea costa chiar şi 77.400 de euro.

Jessica Alba studiază intens limba spaniolă

Jessica Alba s-a apucat să înveţe limba spaniolă, pentru a putea juca pe viitor în producţii latine, dar şi pentru a se simţi mai încrezătoare vorbind despre moştenirea sa genetică mexicană, informează site-ul starpulse.com. Actriţa îşi aduce aminte că, la începutul carierei sale, a uimit mulţi ziarişti, pentru că arăta ca o femeie de origine latină, dar nu putea vorbi spaniola. Din acest motiv, mulţi au criticat-o şi au acuzat-o că nu este o „latină“ adevărată, fapt care a întristat-o, dar a şi ambiţionat-o pe frumoasa Jessica Alba. „M-am supărat pentru că ştiu că moştenirea mea latină există, chiar dacă eu nu vorbesc spaniola“, a declarat actriţa într-un interviu. În afară de ambiţia de a le demonstra tuturor că poate să vorbească limba strămoşilor săi, Jessica Alba a decis să ia lecţii de spaniolă şi pentru a o învăţa acest grai pe fiica ei, Honor, în vârstă de un an şi jumătate.

Şi-a pictat maşina cu ojă roz bombon
Un britanic a sărbătorit lansarea pe piaţă a unui nou model de Fiat vopsind întreaga caroserie a autovehiculului cu ojă roz, informează site-ul zigonet.com. David Sheath, în vârstă de 28 de ani, fost jucător de fotbal, a ţinut cu tot dinadinsul să intre în Cartea Recordurilor, motiv pentru care a decis să îşi picteze noul Fiat roz şi nu oricum, ci folosind numai ojă. Britanicului i-au trebuit patru zile, două ore şi două minute pentru a finaliza acest demers, folosind pentru capodopera sa 131 de sticulţe de ojă roz bombon. Performanţa sa poate fi interpretată ca o lovitură de marketing a producătorului de automobile, însă David Sheath a precizat că a acceptat această provocare pentru a trece mai uşor peste recenta despărţire de iubita lui. Acţiunea britanicului a fost difuzată şi pe internet, iar acum el speră că va figura, în sfârşit, în paginile Cărţii Recordurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS