9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPenescu şi Gheorghe Constantin, eliberaţi

Penescu şi Gheorghe Constantin, eliberaţi

Patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a fost eliberat din închisoare. Alături de finanţatorul Argeşului au mai fost eliberaţi şi Liviu Făcăleaţă şi fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au decis, vineri, înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul celor trei cu obligaţia de a nu părăsi ţara. Magistraţii au judecat recursul formulat de avocaţii celor trei inculpaţi la măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Prahova în urmă cu o săptămână şi au decis înlocuirea acesteia cu obligaţia celor trei inculpaţi de a nu părăsi teritoriul României.
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi fostul director de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, au salutat eliberarea din penitenciar a lui Penescu şi Gheorghe Constantin. „În sfârşit, justiţia ia o decizie normală în acest caz. E normal să îi elibereze pe domnul Constantin şi domnul Penescu, pentru că, dacă aveau probe împotriva lor, se lua o hotărâre. Dar aşa, îi ţineau acolo şi tot amânau la infinit. Nu era corect. Reţinerea lor a fost un abuz şi mă bucur că vor fi eliberaţi“, a declarat Lupescu. La rândul său, Florin Prunea a spus că se bucură pentru familiile celor trei eliberaţi din arest. „E important că le-au dat drumul până la urmă, nu ştiu de ce le-a trebuit atâta timp. Mă bucur foarte mult pentru familiile lor, am fost la fiecare termen şi am văzut cât suferă“, a declarat Prunea, acuzat şi el de fapte de corupţie şi trimis în judecată în stare de libertate, în acelaşi dosar.
Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost arestat pe 16 aprilie, în dosarul „Mită în fotbal“, fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă. În dosar sunt implicaţi şi mai mulţi arbitri, foşti arbitri şi oficiali FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU