5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, dopat de două ori

Mutu, dopat de două ori

Mama atacantului Fiorentinei susţine că substanţa interzisă, sibutramina, provine de la nişte pastile de slăbit, în timp ce CONI a dezvăluit vineri seară că „Briliantul“ a căzut şi testul efectuat după meciul de cupă Fiorentina – Lazio, disputat pe 20 ianuarie.

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat pe 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat Comitetul Olimpic Italian (CONI). Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, este un derivat din amfetamină şi acţionează prin reducerea senzaţiei de foame, figurând pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping.
Acest lucru îl ştia şi staff-ul medical al clubului din Florenţa, care a negat că i-ar fi administrat sibutramină jucătorului român. „Doctorul Paolo Manetti a lăsat să se înţeleagă că staff-ul medical al clubului Fiorentina nu are nici o responsabilitate în administrarea substanţei sibutramină lui Adrian Mutu. Jucătorul a luat din proprie iniţiativă substanţa. Fotbalistul nu se aştepta la astfel de consecinţe şi este vizibil şocat“, a notat site-ul fiorentina.it.
Misterul a fost rezolvat de Rodica Mutu, mama atacantului Fiorentinei declarând că fiul ei a luat nişte pastile de slăbit pe care ea le uitase când l-a vizitat în Italia. Mama fotbalistului a adăugat că pe prospectul acestora nu scria nimic despre substanţa interzisă – sibutramină. „Pe prospect nu scrie nimic. Este vina celor care au fabricat medicamentul. Este o prostie, nu a fost ceva intenţionat. Eu am luat pastilele cu mine, în Italia, şi cred că le-am uitat pe acolo. Cred că le-a luat din curiozitate, mă lăudam că am slăbit. El nu foloseşte pastile de slăbit. Pe cutie scrie că este produs naturist şi nu scrie că ar conţine substanţe interzise“, a spus Rodica Mutu la postul Telesport, încercând să mai liniştească apele. Vineri după-amiază, Comitato Olimpico Nazionale Italiano (CONI) a aruncat bomba: Mutu a fost depistat pozitiv şi după meciul din Cupa Italiei, cu Lazio! „Primul eşantion analizat a relevat prezenţa de metaboliţi ai sibutraminei la Adrian Mutu, în urma controlului antidoping efectuat la cererea Comitetului de Control Antidoping, pe 20 ianuarie 2010, la Florenţa, cu ocazia meciului din Cupa Italiei dintre Fiorentina şi Lazio Roma“, se arată în comunicatul de vineri al CONI. Vârful român a marcat două goluri în această partidă, iar Fiorentina a învins cu 3-2, calificându-se în semifinalele competiţiei.

Obsesia lui Mutu:
să fie slab

Bineînţeles că nimeni nu crede povestea că Mutu, care are 31 de ani, s-ar fi comportat ca un copil curios şi a luat din pastilele mamei sale doar ca să vadă ce gust au. Toţi apropiaţii fotbalistului ştiu că acesta este obsedat de greutate, lucru confirmat atât de sora sa, Laura Cordun, cât şi de naşul său, Nicu Gheară. „El avea o obsesie: să fie slab. În copilărie era mai durduliu“, a dezvăluit Laura Cordun. „Şi dacă avea 500 de grame în plus, el voia să le dea jos“, a adăugat Nicu Gheară.
Chiar şi impresarul „Briliantului“, Victor Becali, crede că Adi Mutu a luat pastilele fără să întrebe medicul clubului din Florenţa. „Nu am prea multe amănunte. Cred că doctorul echipei nu ştia că ia medicamente. Trebuie să întrebi medicul pentru orice, chiar şi pentru o aspirină“, a spus Becali
Obsesia lui Mutu în privinţa greutăţii corporale poate avea consecinţe grave, existând şanse mari să fie suspendat, deoarece este recidivist. Adrian Mutu a mai fost depistat pozitiv în 2004, atunci când evolua pentru Chelsea Londra. Gruparea londoneză a renunţat la serviciile „Briliantului“ în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII