29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerena şi Henin, finaliste

Serena şi Henin, finaliste

Finală de vis la Australian Open, mâine, pe Rod Laver Arena, urmând să se întâlnească americanca Serena Williams, cea mai bună jucătoare a lumii în prezent, şi belgianca Justine Henin, o fostă lideră mondială, care a revenit în circuitul profesionist la începutul sezonului actual.
Mezina familiei Williams, lideră în clasamentul mondial, s-a calificat pentru a cincea oară în finala de la Melbourne, după ce a trecut, în prima semifinală, cu 7-6(4), 7-6(1), de chinezoaica Na Li, ajunsă în premieră într-o fază atât de avansată la un concurs de Mare Şlem. „Trebuia să câştig mai repede, dar ea a jucat bine. De fiecare dată când am avut minge de meci, ea a venit cu un serviciu uriaş sau cu o lovitură uimitoare“, a afirmat Serena, campioana de anul trecut a turneului de Mare Şlem de la Antipozi.
În cealaltă semifinală, fosta lideră mondială, belgianca Justine Henin, posesoarea unui wild card, a avut o misiune mult mai uşoară în faţa chinezoaicei Jie Zheng, pe care a învins-o cu 6-1, 6-0 în doar 51 de minute.
Serena Williams şi Justine Henin s-au întâlnit până acum de 13 ori, însă niciodată la Melbourne. Americanca a câştigat şapte dispute, inclusiv pe ultima, în martie 2008, la Miami, unde nu i-a lăsat belgiencei decât două game-uri. În vârstă de 28 de ani, Serena Williams are patru titluri câştigate la Openul Australiei, în 2003, 2005, 2007 şi 2009, în timp ce Justine Henin (de 27 de ani) a câştigat turneul de la Antipozi în 2004, pierzând o altă finală doi ani mai târziu.

Murray, pe val

La masculin, scoţianul Andy Murray (4 ATP) este primul jucător calificat în finala Australian Open, după ce a trecut de croatul Marin Cilic, scor 3-6, 6-4, 6-4, 6-2. În 2009, Murray a câştigat şase turnee ATP, fiind singurul jucător care se poate lăuda cu acest lucru, însă nu a reuşit să ajungă în vreo finală de Mare Şlem, semifinala de la Wimbledon fiind cea mai bună realizare a sa într-o astfel de competiţie.
Campion în acest an la Chennai (India), Marin Cilic a disputat la Melbourne prima sa semifinală de Mare Şlem. La 21 de ani şi 4 luni, croatul este cel mai tânăr jucător din Top 50, ocupând în acest moment poziţia a 14-a.
În finala de duminică, Andy Murray îl va întâlni pe învingătorul partidei de astăzi, dintre elveţianul Roger Federer şi francezul Jo-Wilfried Tsonga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS