10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U a produs surpriza

SCM-U a produs surpriza

Baschetbaliştii craioveni au obţinut a treia victorie din acest sezon, trecând pe teren propriu de ocupanta locului cinci, BCMUS Piteşti, scor 85-75.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a reuşit să întrerupă seria neagră de cinci partide fără victorie, izbutind să se impună, miercuri, în faţa propriilor spectatori, în faţa mult mai bine clasatei BCMUS Piteşti, scor 85-75 (24-14, 16-25, 23-18, 20-16), într-un joc din runda a treia a returului.
Chiar dacă favoriţii au avut un tur de campionat dezastruos, spectatorii craioveni au venit la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ pentru a vedea la lucru noile achiziţii, americanii Bryan McCullough, Trevor Harvey, dar şi pe românul Isleam Senai. Cei trei au început bine jocul şi au smuls primele aplauze ale publicului după ce au punctat şi au dus scorul la 10-2. Primul sfert a fost dominat clar de gazde. Piteştenii şi-au adjudecat sfertul doi, profitând de ratările în lanţ ale elevilor lui Paul Nicolae. Bassett, Dragovic, şi Matic, care a încercat aruncări de la distanţă, s-au întrecut în ratări, permiţându-le oaspeţilor, pentru prima dată în această partidă, să preia conducerea, 29-28. Jucătorii craioveni şi-au revenit, slam-dunk-ul lui Bassett, apoi cel al lui Dragovic, dar şi alte puncte reuşite de Trevor Harvey, făcând ca SCM-U să aibă  un avantaj minim, scor 40-39, la pauza mare. Debutul sfertului trei a fost destul de echilibrat, dar după aceea baschetbaliştii din Bănie au reuşit să ia un avans suficient pentru a se impune.

Evoluţie bună pentru Lepădat

Paul Nicolae a început partida în formula: Harvey (15p, 7 recuperări), Matic (12p), McCculogh (10 p, 6 rec.), Isleam (9p, 6 rec.) şi Bassett (16p, 7 rec.). Au mai intrat: Dragovic (16p, 8 rec.) şi Lepădat (5p, 4 rec.). „Le mulţumesc băieţilor pentru modul în care s-au mobilizat. Sper să câştigăm şi celelalte meciuri de acasă, dacă vrem să ajungem pe locul 12 sau 13. Jucătorii au fost mult mai motivaţi. Am reuşit să creem un grup, ceea ce este foarte important pentru noi. Nicolae a apreciat şi evoluţia lui Elvis Lepădat, care a făcut un joc bun: „Am recâştigat un român, pe Elvis Lepădat, şi mai avem români de la noi din curte pe care trebuie să-i aducem lângă noi“. În urma acestui succes, oltenii, care au un meci mai puţin disputat, au părăsit ultima poziţie din clasament, iar mâine vor juca în deplasare, cu Steaua Turabo Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS