8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, fără apărare

Universitatea, fără apărare

Clubul din Bănie are un singur fundaş central de bază, pe Valerică Găman, iar „speranţa“ Sorin Răducu s-a accidentat, motiv pentru care oficialii Ştiinţei trebuie să urgenteze aducerea unui stoper cu experienţă.

„Ca fotbalist, Răducu este peste Radu Barbu la această oră şi este avantajat de faptul că are mai multe meciuri jucate în campionat“, l-a lăudat antrenorul Caracalului, Daniel Mogoşanu, pe Sorin Răducu (de 20 de ani), după ce acesta din urmă a făcut pasul spre Ştiinţa. Conştient că nu vine titular la Craiova, fundaşul central oltean a recunoscut că are de tras până să prindă echipa. „Puţini mă consideră suficient de bun pentru Universitatea. Dacă voi fi serios, voi munci şi voi face tot ce-mi cere staff-ul tehnic, voi fi recompensat şi cu o ocazie de a juca la un moment dat. Primul lucru pe care mi-l doresc este să fiu sănătos. Trebuie să mă feresc de accidentări şi să nu încep cu stângul, cu fel de fel de ghinioane“, a spus jucătorul după ce şi-a pus semnătura pe contractul cu Universitatea. Din păcate, ghinionul nu l-a ocolit. La antrenamentul de marţi dimineaţă, al doilea din Antalya, Răducu s-a accidentat serios. Diagnosticul pus de doctor a fost dureros: ruptură musculară. Până seara, jucătorul şi-a făcut bagajul şi a plecat acasă. El are nevoie de o perioadă de două săptămâni de repaus, apoi, după revenirea echipei din Turcia, îşi va relua pregătirea, urmând mai întâi un program de recuperare medicală. Din cauza acestei accidentări, fundaşul central craiovean nu va putea fi folosit de antrenorul Mark Wotte în primele etape ale returului. Probleme medicale au acuzat şi Silviu Lung Jr. şi Ologu, care s-au antrenat separat sau au lipsit la primele antrenamente din Antalya. Craiovenii au avut programate ieri două antrenamente, iar astăzi unul, de dimineaţă, urmând ca de la ora 15.30 să dispute primul amical din Antalya, cu Shakhter Karaganda, ocupanta locului trei în prima ligă din Kazahstan.

Matsuoka, mai aproape de Ştiinţa

Accidentarea lui Răducu accentuează problemele din centrul defensivei oltene, şi aşa şubredă după plecarea lui Dorel Stoica şi Mitchell. De această situaţie ar putea profita brazilianul Jean Mario Sakayo Matsuoka (22 de ani), care are astfel o şansă în plus să rămână în lot, adus printre alb-albaştri de antrenorul olandez al Universităţii. Patronul Adrian Mititelu anunţase încă de săptămâna trecută că în Antalya va ajunge un apărător, lăsând să se înţeleagă că acesta nu ar fi Matsuoka: „Vom mai aduce un fundaş cu experienţă, care să suplinească plecarea lui Stoica, dar acesta va fi olandez. Mark Wotte are mână liberă. El decide dacă brazilianul rămâne la echipă, pentru că jucători tineri avem şi noi destui. Oricum, noi mai căutăm un fundaş cu experienţă, care, cel mai probabil, va veni direct în cantonamentul din Antalya“, a spus Mititelu. În aceste condiţii, nu ar fi exclus ca oficialii Ştiinţei să urgenteze tratativele pentru aducerea unui fundaş central la echipă. După accidentarea lui Răducu, Wotte mai are la dispoziţie doar trei fundaşi centrali legitimaţi, pe V. Găman, R. Barbu şi I. Popescu, şi numai despre primul se poate spune că ar putea face faţă cu brio rigorilor Ligii I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII