21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, la turaţie maximă

Energia, la turaţie maximă

Steaua Turabo – Energia Rovinari 81-84 (23-28, 17-17, 24-19, 17-20)

Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul“ Bucureşti, spectatori 300

Steaua: Voinescu (5 puncte), Timus (16), Mack Monty (15), Wiggins (14), B. Popescu (7), Myles (11), Papic (13), D. Popescu. Antrenor: Teo Cismic.

Energia: Tyner (13), Troupe (23), Lupusavei (3), Darby (14), Căpuşan (11), Apostol (2), Barber (3), Trim (15). Antrenor: Theo Evans

Au arbitrat: M. Ciulin, L. Grigoraş, C. Stoica.

Echipa lui Theo Evans a obţinut o victorie dramatică pe terenul formaţiei Steaua Turabo Bucureşti, una dintre contracandidatele la un loc de play-off.

Energia Rovinari a controlat jocul şi a condus şi la peste zece puncte diferenţă, însă Steaua a revenit şi chiar a preluat conducerea în câteva rânduri, dar nu la o diferenţă mai mare de trei puncte. Lupta pentru victorie s-a decis în ultimul minut de joc de la linia de libere, acolo unde gorjenii au avut nervii mai tari, Energia terminând jocul cu un procentaj de 85 la sută la libere, faţă de numai 64 la sută al formaţiei gazdă. De altfel, oltenii au fost peste adversari la toate capitolele, atât la aruncările de două puncte, 54,8 la sută faţă de 48,9 la sută, cât şi la aruncările de trei puncte, 43,8 la sută respectiv 36,8 la sută.

 

Două din două şi sunt pe locul nouă

 

Energia Rovinari are un debut excelent de retur, cu două victorii foarte importante în faţa celor de la BC Argeş Piteşti şi Steaua Turabo Bucureşti, trupa lui Evans reuşind în numai două etape disputate în 2010 să urce de pe locul 14 pe locul 9, la doar o victorie de ocupanta ultimului loc de play-off.

„A fost o victorie foarte, foarte mare pentru noi pentru că Steaua este una dintre contracandidatele noastre directe pentru play-off şi am reuşit să o batem de două ori, şi la noi şi la ei acasă. De aceea, sunt foarte fericit! A fost un meci greu, echilibrat. Steaua este o echipă bună, dar noi am câştigat prin constanţă şi stăpânirea de sine de care am dat dovadă. A fost un examen extrem de dificil pe care l-am trecut", a declarat Theo Evans pentru site-ul sportingorj.ro. Tehnicianul consideră că echipa este pe drumul cel bun, iar şansele ei de a prinde un loc în play-off au crescut considerabil: „Acum cred şi mai mult că putem să ajungem în play-off. Aş fi vrut să am aceeaşi echipă şi în tur pentru că nu cred că mai aveam emoţii. Dar noi luptăm să ne atingem obiectivul. Va fi greu, dar acum pare realizabil", a spus Evans. Mâine, Energia Rovinari va primi vizita echipei CSU Atlassib Sibiu, joc din cadrul etapei a 18-a a diviziei A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS