16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la altitudine

Pandurii, la altitudine

Pandurii Târgu Jiu se pregăteşte până joi la Rânca, primul cantonament montan din 2006 încoace, cu gândul la obiectivul stabilit de conducere, locurile 6-10.

Abandonate o vreme, cantonamentele montane au fost reluate la Pandurii de Liviu Ciobotariu. Destinaţia este aceeaşi ca în 2006, când pandurii, sub comanda lui Viorel Hizo, înfruntau la Rânca viscolul şi temperaturi de -25 de grade Celsius. Singurul martor al acelei experienţe este Florin Popete, mulţi dintre elevii lui Ciobotariu fiind la primul lor stagiu de pregătire la altitudine. Sosiţi recent din Brazilia, Cardoso (foto) şi Tremonti nu se împacă prea bine cu condiţiile meteo de la Rânca. Dacă Alexandre Cardoso, pentru prima dată într-un cantonament montan, se plânge că e frig, Tremonti are probleme cu somnul, fiind afectat de decalajul de fus orar. Cum în weekend Rânca este mai populată, pandurii au făcut alergări spre Vârful Păpuşa, dar în timpul săptămânii vor avea la dispoziţie şi pârtia de schi pentru alergări în pantă. Vremea ţine cu fotbaliştii, zilele următoare anunţându-se temperaturi de -10 grade Celsius şi ninsori uşoare, astfel că stratul de zăpadă nu va depăşi 30 de centimetri. Alexandru Păcurar s-a alăturat şi el lotului sâmbătă seară, pierzând doar o zi de pregătire, acesta fiind învoit pentru a susţine un examen la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj. Păcurar va mai rata alte câteva zile de pregătire şi din stagiul din Antalya, pentru a-şi susţine examenul de licenţă. „Eu sunt adeptul cantonamentelor montane, dar nu mai mult de cinci zile. Din fericire, vremea ţine cu noi. Avem trasee de alergare, iar băieţii răspund bine la cei zece kilometri pe care îi au de parcurs. La început am avut un program de adaptare a organismului la efort pentru că sunt jucători care au urcat pentru prima dată la o altitudine de 1.600 de metri. Nu sunt probleme deosebite“, a spus antrenorul Liviu Ciobotariu.

Stângă, recunoscător echipei Pandurii

Deşi a fost convocat în lotul lărgit al echipei Skoda Xhanti, la care s-a transferat recent, Florin Stângă nu a debutat pentru greci în partida cu Ergotelis, câştigată cu 1-0 de echipa sa, fiind încă nepus la punct cu pregătirea fizică. Stângă este mulţumit la Skoda Xhanti, cu care a semnat un contract pe un an şi jumătate, cu drept de prelungire după primele şase luni. „Am făcut antrenamente normale. Avem un antrenor bun, Ioannis Matzourakis, care este de cinci ani la Skoda Xanthi. În lot mai e un român, Buga, aşa că nu sunt singur aici. Sper să mă descurc cu ei, se vorbeşte mult în limba engleză, dar avem şi translator. Sunt fericit că s-a concretizat acest transfer şi aş vrea să le mulţumesc domnilor Condescu şi Ciobotariu pentru ce au făcut pentru mine“, a spus Stângă. Acesta susţine că ascensiunea sa o datorează echipei Pandurii, pentru care a evoluat patru ani în Liga I. „M-am simţit extraordinar în aceşti patru ani la Târgu Jiu şi cred că tot ceea ce am realizat în fotbal datorez echipei Pandurii. A fost perioada cea mai bună din cariera mea de jucător. Târgu Jiu era a doua casă pentru mine. Am simţit că toţi oamenii de la club, suporterii sau oamenii de pe stradă mă respectau şi asta m-a făcut foarte fericit“, a mai spus Stângă. Fostul căpitan al grupării gorjene le-a transmis suporterilor să aibă răbdare cu Ciobotariu şi să fie în continuare lângă echipă. „Echipa se va reforma prin promovarea tinerilor şi e nevoie de multă răbdare. Cred că publicul trebuie să fie alături de ei“, a încheiat Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS