5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona defilează

Barcelona defilează

Catalanii au învins cu 4-0 pe Sevilla şi s-au distanţat la cinci puncte de marea rivală Real Madrid, care nu a reuşit nici măcar o remiză în deplasarea de la Bilbao.

Cea mai bună echipă din 2009, câştigătoare a nu mai puţin de şase trofee, FC Barcelona, este decisă să-i ia faţa rivalei Real Madrid şi în acest an. Catalanii au câştigat sâmbătă seară cu un categoric 4-0 partida disputată pe teren propriu cu FC Sevilla, în etapa a 18-a din Primera Division. Se poate spune, aşa cum a scris şi presa spaniolă, că a fost vorba de o răzbunare, deoarece andaluzii eliminaseră echipa antrenată de Josep Guardiola din Cupa Spaniei. Tehnicianul a introdus pe teren zece dintre cei 11 titulari care întâlniseră miercurea trecută pe Sevilla, excepţia fiind portarul Pinto, căruia i-a luat locul Victor Valdes. Manolo Jimenez a aşezat-o pe Sevilla în sistemul 4-2-3-1, care s-a dovedit total neinspirat. Prima repriză a fost un fel de monolog catalan, Barcelona fiind aproape în permanenţă în jumătatea adversă de teren. Din păcate pentru Guardiola, nimeni nu a reuşit să introducă mingea în plasă, în ciuda eforturilor lui Messi şi Dani Alves, care l-au supus pe portarul advers unei „rafale“ de şuturi.

Escude a deblocat tabela, Messi a închis-o

Ceea ce nu a reuşit Barcelona în prima repriză a izbutit francezul Escude de la oaspeţi. Acesta a deviat  o centrare a lui Rafa Marzuez în propria poartă şi i-a adus pe barcelonezi în avantaj în minutul 49. La scurt timp, Messi a ratat două mari ocazii de gol. Cel care a dus scorul la 2-0 a fost până la urmă Pedro Rodriguez, care l-a învins pe Palop cu un lob, în urma unei pase de excepţie a lui Xavi. Argentinianul Lionel Messi a izbutit, în cele din urmă, să înscrie al 100-lea gol al său în tricoul „blau-grana“ în minutul 85, când a reluat cu stângul în plasă una dintre numeroasele centrări venite de la Dani Alves, ex-jucătorul Sevillei. Mai mult, sud-americanul l-a înscris şi pe al 101-lea, în prelungirile partidei, când a fost servit ideal de Abidal. După acest succes binemeritat, Barcelona s-a distanţat la cinci puncte de Real Madrid şi şi-a asigurat titlul neoficial de campioană de iarnă în Spania.

Realul s-a împotmolit
la Bilbao

Cel mai bogat şi, totodată, cel mai galonat club din istoria fotbalului, Real Madrid, care a investit peste 200 de milioane de euro în vară pentru transferuri, nu a reuşit nici măcar să plece cu un punct din deplasarea de la Bilbao. Bascii s-au impus cu 1-0 pe „San Mames“,
printr-un gol marcat încă din minutul 3 de Llorente. Deşi au avut la dispoziţie 87 de minute pentru a înscrie măcar o dată, madrilenii nu au reuşit decât să plimbe mingea în zona careului advers. Aduşi cu surle şi trâmbiţe în luna august, Cristiano Ronaldo (96 de milioane de euro), Kaka (65 de milioane de euro) şi Benzema (35 de milioane de euro) au jucat modest şi i-au făcut pe fanii madrileni să se roage să se vindece cât mai repede Higuain, un jucător mai puţin mediatizat, dar care este golgheterul grupării de pe „Bernabeu“ cu 11 reuşite. Argentinianul va fi nevoit însă să stea departe de gazon opt săptămâni din cauza unei accidentări.
Sâmbătă seară, s-a mai jucat în Primera Division partida dintre Osasuna şi Espanyol, încheiată cu victoria gazdelor, scor 2-0 (Juanfran ’7, Pandiani ’8). Celelalte meciuri ale rundei s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS