10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTadici, ovaţionat la Vâlcea

Tadici, ovaţionat la Vâlcea

„Metronomul“ Oltchim a bifat cea de-a zecea victorie din campionat, ultima victimă a vâlcencelor fiind HC Zalău.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 36-24 (21-16), formaţia HC Zalău, într-un meci jucat în devans din cadrul etapei a zecea a Ligii Naţionale. Principalele marcatoare ale partidei au fost Ramona Maier, cu 11 goluri, şi Ionela Stanca, cu 6 reuşite, pentru Oltchim, respectiv Adriana Holhos (9), şi Viscreanu (3) pentru HC Zalău. Gheorghe Tadici nu a avut dreptul să-şi conducă echipa, chiar dacă a luat loc pe banca tehnică, el fiind manager al clubului ardelean. Elevele sale au fost „dirijate“ de Sorin Rădulescu, care ocupă funcţia de antrenor principal.
Partida a fost devansată deoarece Oltchim va evolua duminică, în deplasare, cu Gyor ETO, în ultima dispută din grupa C preliminară a Ligii Campionilor.
În urma celei de-a zecea victorii pe care a obţinut-o în campionat, „metronomul“ Oltchim a acumulat 20 de puncte din tot atâtea posibile, în timp ce HC Zalău a rămas cu 13 puncte şi ocupă locul doi, cel puţin până la disputarea celorlalte partide ale etapei. Celelalte partide ale rundei a zecea se vor juca mâine, după următorul program: CSM Cetate Deva – HCM Roman, HCM Buzău – Tomis Constanţa, Rulmentul Braşov – Oţelul Galaţi, Dunărea Brăila – Universitatea Reşiţa, Ştiinţa Bacău – HCM Ştiinţa Baia Mare şi „U“ Jolidon Cluj – Rapid Bucureşti.

Tadici ar vrea la Oltchim

Tehnicianul Gheorghe Tadici a avut parte de o primire foarte caldă din partea publicului vâlcean. Galeria „galacticelor“ a scandat aproape tot meciul împotriva antrenorului Radu Voina, alternând cu ovaţionări la adresa „rivalului“ Gheorghe Tadici, care în trecut a antrenat la Oltchim. La finalul meciului, Tadici i-a aplaudat pe cei din tribune, fiind foarte emoţionat. „Între noi este vorba de respect reciproc. M-au aplaudat, pentru că la Vâlcea am făcut performanţe. I-am aplaudat, pentru că în cele două sezoane în care am antrenat pe Oltchim galeria m-a ajutat şi ne-a ajutat mult. Le mulţumesc pentru primirea pe care mi-au făcut-o. În ceea ce priveşte meciul, s-a văzut clar diferenţa de valoare şi de experienţă. O bicicletă nu poate întrece un Mercedes“, a afirmat Tadici, menţionând că nu a exclus să mai antreneze în viitor campioana României: „Am învăţat că nu este bine să spui niciodată. Nu se ştie ce ne rezervă viaţa pe viitor. Acum sunt la Zalău, avem o echipă tânără şi, probabil, peste doi ani vom putea pune probleme în campionat“.
În privinţa şanselor pe care le are Oltchimul în această ediţie a Ligii Campionilor, Tadici a spus că vâlcencele pot juca finala: „Eu cred că Oltchim poate juca finala. Au o echipă bună şi în sezonul trecut au fost aproape, dar au avut şi ghinion“.
De partea cealaltă, actualul antrenor al Oltchimului, Radu Voina, a fost destul de „zgârcit“ în declaraţii: „În acest meci a jucat echipa aflată pe primul loc în Liga Naţională cu formaţia de pe poziţia a doua. Teoretic, trebuia să fie un derbi. Practic, astfel de meciuri pe noi nu ne ajută prea mult în vederea pregătirii partidelor din Liga Campionilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS