24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Tamaş, penibil

La primul său meci pentru West Bromwich Albion, fostul fundaş dinamovist Gabriel Tamaş s-a făcut de râs. El a fost titular în derbiul de pe teren propriu cu Notthingam Forest, pierdut de WBA cu 3-1 în etapa a 25-a a ligii secunde engleze, şi a greşit la toate cele trei goluri marcate de „pădurari“. Internaţionalul român a jucat cu numărul 26 şi a primit un avertisment în minutul 43 pentru un fault dur.
La primul gol marcat de oaspeţi, Tamaş l-a scăpat din marcaj pe Dexter Blackstock, care a punctat fără probleme în minutul 18. În partea a doua a partidei, Gabi Tamaş şi-a continuat evoluţia catastrofală şi, în minutul 53, a respins greşit balonul, permiţându-i polonezului Majewski să înscrie un gol de generic. Trei minute mai târziu, internaţionalul român s-a ferit la un şut plasat al lui Cohen de la 20 de metri, iar mingea a atins bara şi a intrat în plasă. West Bromwich Albion a redus din diferenţă prin Bednar, în minutul 65.
La finalul meciului cu Notthingam Forest, managerul Roberto Di Matteo i-a luat apărarea lui Gabi Tamaş, susţinând că românul mai are nevoie de timp pentru a se adapta fotbalului britanic.
„A fost un meci destul de dificil pentru Gabi Tamaş, mai ales că a fost primul. S-a descurcat destul bine, dar trebuie să mai avem răbdare cu el, deoarece trebuie să mai lucreze alături de echipă. De asemenea, ceilalţi fundaşi au nevoie de timp pentru a se obişnui cu el“, a spus Di Matteo.
Antrenorul italian a precizat că depinde numai de Gabi Tamaş dacă va fi transferat definitiv la echipa britanică: „El trebuie să demonstreze că are valoare şi va rămâne aici. Ştim CV-ul lui şi ştiu sigur că ne va ajuta foarte mult, dar el este cel care trebuie să se acomodeze şi să obţină stabilitate în cariera lui profesională“.
Gabriel Tamaş, care a evoluat în tur sub formă de împrumut la Dinamo, a fost cedat tot sub formă de împrumut de echipa sa, Auxerre, în liga a doua engleză, la West Bromwich Albion. Jucătorul a primit joi permisul de muncă pentru Marea Britanie, permiţându-i-se astfel să debuteze în partida cu Notthingam Forest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU