5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Wotte, la Craiova

Olandezul a ajuns aseară în Bănie pentru a semna contractul cu Universitatea.

Dorit de finanţatorul Adrian Mititelu la Ştiinţa, antrenorul Mark Wotte a ajuns ieri după-amiază în România. A aterizat la Timişoara, acolo unde a dat primele declaraţii vizavi de preluarea echipei din Bănie. „Merg la Craiova pentru a discuta termenii unui contract. Încă nu am semnat. Mâine (astăzi – n.r.) vom face o declaraţie oficială. Vin la Craiova să vorbim despre viitor. România este o ţară interesantă, sunt câteva echipe valoroase şi câţiva jucători interesanţi. Întotdeauna trebuie să demonstrez că am valoare şi că pot face faţă la solicitări. Sper să reuşesc acest lucru în România. Am fost în multe ţări şi am arătat că pot face o treabă bună, aşa că am încredere în forţele mele“, au fost primele cuvinte ale olandezului. Apoi, la ora 16.00, s-a urcat din nou în avion, cu destinaţia Craiova. De la aeroport, Wotte a mers direct la hotel, pregătindu-se pentru întâlnirea cu Mititelu.
Între timp, la sediul clubului a apărut fostul antrenor, Eugen Neagoe, însoţit de avocatul său, urmând să poate discuţii cu Mititelu pe tema rezilierii contractului. După aproximativ un sfert de oră, „Geană“ a părăsit sediul clubului. „Vă salut băieţi! Nu a fost nimic deosebit, am rămas prieteni“, a spus scurt Neagoe, semn că părţile s-au înţeles asupra condiţiilor de reziliere a contractului, în care există o clauză care spune că „Geană“ primeşte 100.000 de euro în caz că este demis. La ora 19.00, Wotte şi Mititelu s-au întâlnit la un restaurant din apropierea clubului, reprezentanţii presei ratând întâlnirea cu antrenorul din Ţara Lalelelor după ce patronul Universităţii a reuşit să le distragă atenţia, oferindu-le, în glumă, „un ceai cu somnifere“.

Vrea fotbalişti-călugări

La întâlnirea de aseară, Wotte şi Mititelu urma să pună la punct ultimele detaliile ale angajamentului, semnarea contractului fiind, probabil, doar o formalitate, de vreme ce olandezul a decis să facă deplasarea la Craiova. Surse apropiate grupării oltene susţin că Mark Wotte ar dori să vină la Ştiinţa cu încă doi „secunzi“, dintre care un antrenor cu portarii, în timp ce Adrian Mititelu ar fi făcut lobby ca şi „olandezul“ Ovidiu Stângă să se alăture noii echipe tehnice care va prelua destinele echipei. Varianta oficială în privinţa acestei numiri, dar şi obiectivele pe care le va avea Wotte la Craiova vor fi expuse astăzi într-o conferinţă de presă, după cum anunţa chiar antrenorul olandez. Mark Wotte a mai activat la Rijswijk, ADO Den Haag, FC Utrecht, Den Bosch, naţionala de tineret a Olandei, Feyenoord (director tehnic), Willem II, Waalwijk, Al Ahli şi Southampton. De la ultima echipă a fost demis în iulie 2009, după ce aceasta a retrogradat şi clubul a fost cumpărat de Markus Liebherr. Impresarul Mircea Petescu, cunoscător al fotbalului olandez, i-a făcut recent o scurtă caracterizare lui Wotte, spunând: „Adrian Mititelu e o fire explozivă. La fel e şi Wotte. Vor intra în conflict în cel mai scurt timp! Patronul Craiovei se crede uneori atotştiutor. Vrea în jurul său oameni care să nu îi discute ordinele. Mark Wotte nu e aşa. Olandezii nu acceptă să fie slugi“. Presa internaţională a scris că, atunci când era la Southampton, Wotte s-a remarcat prin modul în care îşi mobiliza jucătorii: „Dormiţi ca nişte călugări, în bucătărie. Beţi doar apă sau sucuri şi spuneţi-le soţiilor să se mute la pensiune până se termină campionatul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII