Acasă Sport Oltchim a umilit Deva

Oltchim a umilit Deva

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a câştigat marţi seară într-o manieră categorică, scor 34-18 (17-8), în faţa formaţiei CSM Cetate Devatrans, într-un meci jucat în devans, din etapa a 9-a a Ligii Naţionale. Principalele marcatoare ale lui Radu Voina au fost Stanca (8), Maier (5), Fiera (4) şi Vizitiu (4), în timp ce de la Deva s-au remarcat Cartaş (6) şi Moise (4).
După nouă meciuri disputate în campionat, Oltchim este lider detaşat, cu punctaj maxim, fiind urmată de Ştiinţa Baia Mare şi Jolidon Cluj, care au câte 12 puncte şi un meci mai puţin.
La finele partidei cu Cetate Deva, „principalul“ Oltchimului, Radu Voina, a afirmat că elevele sale sunt pregătite pentru partida de pe teren propriu cu formaţia spaniolă Itxako Estella, din etapa a 5-a a Grupei C a Ligii Campionilor. „Meciul cu Deva a fost un bun antrenament înainte de partida cu Itxako Estella. Au fost şi lucruri bune, şi mai puţin bune. Duminică, ne aşteaptă un meci de Liga Campionilor, pe care trebuie neapărat să-l câştigăm. Va fi dificil, dar sunt încrezător“, a spus Voina, regretând că nu va putea conta Valentina Ardean, Cristina Neagu, Rehina Şimkute şi Clara Vădineanu (accidentate).
„Galacticele“ mai au de jucat în ianuarie ultimele două partide din Grupa C, acasă cu Itxako Estella (10 ianuarie) şi în deplasare cu Gyor ETO (17 ianuarie). Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale ale Ligii Campionilor. Obiectivul Oltchimului în actualul sezon european este jucarea finalei Ligii Campionilor, după ce în sezonul trecut a atins faza semifinalelor.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version