10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCFR Cluj deţine o mină de aur: Lacina Traore

CFR Cluj deţine o mină de aur: Lacina Traore

Napoli, Udinese, Lazio Roma, Hamburg, ŢSKA Moscova şi Arsenal Londra sunt echipele interesate de achiziţionarea atacantului ivorian, al cărui preţ de vânzare este de aproximativ patru milioane de euro.

Conducătorii grupării CFR Cluj se felicită deja pentru inspiraţia pe care au avut-o atunci când l-au achiziţionat pe atacantul ivorian Lacina Traore. În această iarnă multe cluburi au bătut la poarta clubului ardelean interesându-se de atacantul de 19 ani pentru care au oferit milioane de euro. Diriguitorii grupării din Gruia, asaltaţi de oferte, ar putea organiza o licitaţie în această iarnă pentru a-l vinde pe tânărul fotbalist african.
Tehnicianul italian al echipei clujene, Andrea Mandorlini, susţine că nu este surprins de ofertele care se fac pentru Traore deoarece acesta are calităţi de excepţie. „Traore are calităţi impresionante. Are aproape doi metri, o viteză extraordinară şi o tehnică de invidiat. Este foarte greu să găseşti jucători de talia lui la doar 19 ani“, a opinat Mandorlini.

Bani mulţi pentru ivorian

Primul club care a intrat în cursa pentru achiziţionarea lui Lacina Traore este Napoli, care a oferit două milioane de euro pentru un transfer definitiv. Alte două echipe din Italia, Udinese şi Lazio Roma, s-au interesat de transferul atacantului care este monitorizat şi de formaţia germană Hamburg SV. Conform jurnaliştilor italieni, cluburile din Serie A au şanse mici să-l cumpere pe Traore deoarece sumele pe care le oferă sunt mult sub ceea ce a pus pe masă ŢSKA Moscova, aproximativ patru milioane de euro.
Ultima formaţie care s-a înscris în lupta pentru achiziţionarea ivorianului este Arsenal Londra, „tunarii“ fiind dispuşi să plătească patru milioane de euro. Oferta lui Arsene Wenger pare a fi cea mai avantajoasă, acesta fiind dispusă să-l lase pe Traore la Cluj până la vară, sub formă de împrumut, pentru ca africanul să aibă meciuri în picioare. Conform presei italiene, gruparea de pe „Emirates Stadium“ îl consideră pe Traore înlocuitorul ideal pentru Emmanuel Adebayor. „Cu un fizic de invidiat, dar şi cu o tehnică extraordinară, Traore i-a făcut pe cei de la Arsenal să ofere patru milioane pentru a-l bloca pe atacantul fostei campioane a României. Traore este considerat noul Adebayor“, a scris site-ul tuttomercatoweb.
Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj, a confirmat interesul „tunarilor“ pentru Lacina Traore, adăugând că mai sunt şi alte cluburi care şi-l doresc pe ivorian. „Avem şi oferte concrete, dar sunt şi zvonuri. Am avut discuţii cu un club dintr-un campionat puternic, din Italia. Mai sunt şi alte echipe interesate de transferul lui Traore, sunt echipe foarte puternice. Nu ne grăbim să-l dăm, mi-e teamă să nu fim păcăliţi. Ceva contacte există cu Arsenal, dar nu e o ofertă concretă. Preţul de patru milioane de euro este aproape de ceea ce vrea CFR. Traore va pleca în momentul în care vom primi o ofertă apropiată de valoarea lui“, a spus Iuliu Mureşan.

„Visez să joc la Arsenal“

Lacina Traore s-a declarat încântat de faptul că o echipă cu renume ca Arsenal s-a interesat de serviciile sale. Atacantul ivorian susţine că ar avea şanse mari să evolueze în trupa „tunarilor“ deoarece tehnicianul Arsene Wenger este recunoscut pentru faptul că dă credit tinerilor jucători. „Este un vis pentru mine să ajung să joc la o echipă aşa mare ca Arsenal. Cred că aş avea o şansă acolo, deoarece Wenger mizează foarte mult pe jucătorii tineri. Acum este o presiune mare pe mine, pentru că se tot scrie că mai multe echipe puternice din Europa mă doresc. Însă acest fapt mă şi ambiţionează“, a spus Lacina Traore care, în acest sezon, a marcat de patru ori în 13 meciuri pentru CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII