16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDin nou la antrenamente

Din nou la antrenamente

Sportivii de la SCM-U Craiova nu au avut parte de o vacanţă în perioada Sărbătorilor de iarnă, ci doar de câteva zile de pauză, deoarece competiţiile se vor relua destul de curând.

Ieri, au revenit la pregătire, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, echipa feminină de handbal, baschetbaliştii şi voleibaliştii de la clubul finanţat de municipalitate. Fetele de la volei au avut programate primele două antrenamente chiar duminică, iar cele mai grăbite au fost baschetbalistele de la clubul oltean, care s-au reunit încă din a doua zi a acestui an. „Toată lumea a început treaba, deoarece competiţiile ne bat la uşă. Nici o echipă nu va efectua cantonament montan, pentru că nu are când. Toate, cu excepţia baschetului feminin, care va începe campionatul în februarie, îşi vor relua meciurile din campionat foarte repede“, a spus ieri Nicu Stoian, preşedintele clubului SCM.
Echipa de volei feminin, antrenată de Petrică Stancu şi Puşa Dina, va fi prima de la SCM-U care va susţine meci oficial în Divizia A1, urmând să joace sâmbătă, pe teren propriu, în compania formaţiei Penicilina Iaşi, contracandidată în lupta pentru un loc de cupă europeană. Lotul oltean nu a suferit nici o modificare în pauza de iarnă. „Am renunţat să transferăm vreo jucătoare. Am încercat să aducem o voleibalistă din străinătate, dar taxele foarte mari, undeva în jurul a 4.000 de euro, ne-au descurajat“, a adăugat Stoian.

Meciul cu Zalău, amânat

Şi voleibaliştii antrenaţi de Dan Pascu ar fi trebuit să joace primul meci oficial tot sâmbătă, dar echipa adversă, Remat Zalău, a cerut amânarea partidei, pentru a pregăti cât mai bine partida din Cupa Challenge, cu PNV Waasland Kruibeke (Belgia). Jucătorul Mihai Coasă a fost exclus din lotul oltean, „din cauza atitudinii nesportive faţă de antrenorul Pascu“, după cum a explicat preşedintele Stoian.
Echipa feminină de handbal SCM Craiova va participa în perioada 16-17 ianuarie, la Râmnicu Vâlcea, la turneul al doilea din seria B a Diviziei A, alături de formaţiile CSM Bistriţa, Viitorul 2007 Mediaş, CSM Sebeş, CSM Slatina, Mureşul Târgu Mureş, Universitatea Timişoara şi gazdele de la Naţional Râmnicu Vâlcea. Elevele Victorinei Bora ocupă primul loc în serie, cu 20 de puncte, urmate, pe podium, de „U“ Timişoara (15p) şi Naţional Râmnicu Vâlcea (14p). Lotul SCM nu a suferit modificări în pauza competiţională.

Noutăţile la baschet apar zilele viitoare

La echipa baschet masculin au avut loc schimbări în pauza competiţională. Au plecat jucătorii Evan Harris, Marjan Tasic, Dan Răducan şi Rareş Paşca, dar şi antrenorul Marius Toma, iar mâine antrenorul Paul Nicolae aşteaptă la antrenament doi jucători americani. Singura certitudine o reprezintă Bryan McCullough, un jucător care evoluează ca fundaş extremă. McCullough care măsoară 1,98 m, a mai evoluat în România la BC Mureş. Ieri, s-au reunit jucătorii români, cei americani au liber până mâine, iar sârbii sunt aşteptaţi vineri. În prima etapă din retur, programată pe 19 ianuarie, craiovenii, care ocupă ultimul loc în Divizia A, vor primi vizita formaţiei CSM Oradea.
În fine, echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova va avea primul meci în campionatul Diviziei A abia pe 6 februarie. Formaţia pregătită de Liviu Manea va evolua în prima grupă valorică, alături de Rapid Bucureşti, BC Alexandria, MCM Târgovişte, CSM Satu Mare, ICIM Arad, CSM „U“ Oradea şi MCM Târgovişte. Meciurile se vor juca în sistem tur-retur. Până atunci, pe 23 ianuarie, Adelina Ştefan şi colegele sale vor debuta în Cupa României, SCM-CSS urmând să întâlnească, în dublă manşă, fosta campioană ICIM Arad. Primul meci se va disputa la Craiova, iar al doilea, pe 30 ianuarie, la Arad. Singura jucătoare care a părăsit lotul este americanca Atiya Jackson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS