20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStoian, mulţumit doar de echipele feminine

Stoian, mulţumit doar de echipele feminine

Preşedintele Sport Club Municipal (SCM) Craiova a făcut un bilanţ după turul de campionat. Fostul voleibalist spune că echipele feminine (volei, handbal, baschet) ale clubului şi-au îndeplinit obiectivele intermediare fixate în vară, dar cele masculine (volei, baschet) au probleme.

La final de an, Nicu Stoian, preşedintele Sport Club Municipal (SCM) Craiova, împreună cu antrenorii echipelor din cadrul clubului, au participat la o conferinţă de presă pentru a prezenta concluziile după prima parte a campionatului. „Vrem să prezentăm activitatea echipelor în turul de campionat, cu rezultate mai bune, mai rele, şi să le facem cunoscut iubitorilor de sport ce am realizat“, a început fostul voleibalist. Stoian a spus că toate trei echipele feminine din club (handbal, volei, baschet) au avut un parcurs bun, dar că la masculin (volei şi baschet) rezultatele nu au fost cele scontate: „Echipele feminine au avut rezultate bune şi foarte bune, chiar peste obiectivul propus. Voleibalistele se apropie de un loc de cupele europene, handbalistele sunt promovate în Liga Naţională încă de la începutul campionatului, iar baschetbalistele şi-au îndeplinit deja obiectivul, clasarea pe locurile 1-8. În schimb, echipele masculine au ceva probleme. Echipa de baschet nu este acolo unde trebuia să fie, ca rezultate şi prin ceea ce s-a petrecut în sânul echipei, iar cea de volei masculin este în grafic, dar nu acolo unde speram să fie“.

Baschetbalistele şi-au îndeplinit obiectivul

Antrenorii prezenţi la conferinţă au făcut o scurtă caracterizare a parcursului din prima parte a campionatului. „La baschet feminin, campionatul a avut următoarea desfăşurare: la început au fost două serii, cu tur-retur, apoi primele patru echipe din fiecare serie s-au calificat în grupa A1 şi vor lupta pentru locurile 1-8, iar ultimele patru vor lupta în A2 (locurile 9-16) pentru evitarea retrogradării. Noi am ajuns deja în primele opt locuri, acum încercăm să ajungem cât mai sus în clasament. Deja s-a făcut selecţia echipelor, nu mai sunt echipe slabe“, a spus antrenorul baschetbalistelor, Liviu Manea. Singura jucătoare care a părăsit echipa este americanca Atiya Jackson, care s-a accidentat.
Puşa Dina, antrenoarea secundă a echipei de volei feminin, a spus că obiectivul fixat, clasarea pe locul 5, calificant în cupele europene, poate fi îndeplinit: „Am avut un început mai slab. Primele etape au fost destul de grele, pe terenul principalelor contracandidate, şi am pierdut la limită, 3-2, la Iaşi şi Bacău. Dar spre final am reuşit să obţinem două victorii în deplasare, ceea ce ne-a apropiat mult de obiectivul propus. Suntem în grafic, ţinând cont că în retur vom avea meciuri cu Iaşi şi Bacău acasă“.  Deocamdată nu va pleca nici o jucătoare, dar este aşteptată să vină o româncă.
Victorina Bora, antrenoare-jucătoare la echipa de handbal feminin, se gândeşte deja la sezonul viitor, când fetele vor juca în Liga Naţională: „Obiectivul era să terminăm pe primul loc. Fetele au crescut în valoare de la joc la joc. Nu ne rămâne decât să terminăm fără înfrângere campionatul. Acum ne gândim la viitor. Sperăm să aducem pentru următorul sezon două-trei jucătoare de valoare. Aşa, doar să ne batem la retrogradare reuşim cu echipa pe care o avem“.

Au plecat patru jucători şi antrenorul Toma

Deoarece echipa de baschet masculin ocupă ultimul loc în Divizia A, s-au luat unele măsuri. Antrenor principal va rămâne Paul Nicolae, în timp ce Marius Toma şi-a încheiat colaborarea cu clubul finanţat de municipalitate. Şi la nivelul lotului au avut loc disponibilizări, patru jucători – Rareş Paşca, Marjan Tasic, Dan Răducan şi americanul Evan Harris – fiind puşi pe liber. După vacanţă, sunt aşteptaţi să sosească un român şi trei străini. „Am avut un tur nefericit, ne aflăm pe un loc retrogradabil. S-a hotărât să salvăm această echipă, să facem remanieri în lot. Am renunţat la patru jucători şi vom aduce alţi patru, care, zic eu, ne vor ajuta să ne clasăm pe locurile 12-13, care ne-ar scăpa de retrogradare“, a spus Paul Nicolae. Acesta a explicat şi de ce nu s-a renunţat la sârbul Dragovic: „Dragovic a rămas pentru că este unul dintre jucătorii pe poziţia 4, care poate ajuta echipa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII