Acasă Sport Şi Celtic îl vrea pe Florin Costea

Şi Celtic îl vrea pe Florin Costea

De Crăciun, un membru din Consiliul de Administraţie al clubului Celtic i-a anunţat pe suporteri că, printre transferurile iernii, cel al olteanului Florin Costea ar fi ca şi realizat.

Telenovela vânzării lui Florin Costea în această iarnă continuă. Dorit în România, finanţatorul Mititelu a afirmat răspicat că Florin va juca doar în străinătate, fapt întărit şi de golgheterul Ştiinţei într-un interviu acordat de Crăciun. S-a vehiculat că ar fi dorit de multe echipe din Europa (Germania, Rusia, Spania ş.a.), iar Adrian Mititelu a clarificat stadiul negocierilor ca fiind unul de tatonări. „În acest moment există doar discuţii, tatonări, dar nici o ofertă clară, concretă. Să vedem ce va fi. Am fost «ameninţaţi» de cineva cu o ofertă clară pentru Costea, după 5 ianuarie“, a spus finanţatorul Craiovei la GSP TV. S-ar părea că acest „cineva“ ar fi impresarul Mircea Petescu, cel care l-a transferat pe Gică Popescu în 1990 la PSV.
În presa centrală, o informaţie de ultimă oră îl dă pe Florin Costea ca şi transferat la Celtic. Unul dintre membrii consiliului director al grupării scoţiene a lansat pe un forum al suporterilor de la Celtic o urare de Sărbători către fani în care pomeneşte despre trei plecări şi cinci achiziţii, singurul nume făcut public fiind cel al lui Florin Costea! „Un atacant înalt şi tehnic“ – aşa l-a descris oficialul scoţienilor pe „Hagi al Craiovei“.  Golgheterul Ştiinţei face parte din planul scoţienilor de redresare a clubului. Celtic l-a cumparat deja pe mijlocaşul sud-coreean Ki Sung Yueng şi doreşte alţi trei jucători, printre care se află şi „briliantul“ Ştiinţei.
Celtic se află pe locul II în campionat, după Rangers.

Gîngioveanu şi mai cine?

Ca noutăţi la Universitatea, în afară de revenirea sigură a lui Cosmin Gîngioveanu (fost la FC Vaslui), sunt destule necunoscute. Astfel, s-a scris că Buleică şi Crăciun (împrumutaţi de Ştiinţa la Gaz Metan CFR Craiova) vor reveni în această iarnă la echipa-fanion a Olteniei şi că, în plus, oficialii alb-albaştri ar mai fi interesaţi şi de alţi trei jucători de la gruparea de la Depou: Rioşeanu, Trifu, Cruşoveanu.
Preşedintele „găzarilor“, Gheorghe Frăţică, a spus: „Pentru clubul nostru, Universitatea este prima echipă pe care o respectăm, pentru care avem numai cuvinte de bine de spus în privinţa colaborării şi are prima opţiune. Dacă ar fi să vorbim după contract, pot spune că acei doi jucători de la Universitatea, Buleică şi Crăciun, sunt împrumutaţi la Gaz Metan CFR Craiova pentru întreg sezonul acesta, dar pot face doar pregătirea de iarnă cu Universitatea – asta este una dintre clauze. Pentru ceilalţi trei, Rioşeanu, Trifu şi Cruşoveanu, Universitatea nu s-a interesat de ei, nu există nici o ofertă, ci doar zvonuri. Dacă ar fi să ne luăm după aceste zvonuri, că cinci jucători titulari ne-ar pleca în acest retur, ar însemna că Gaz Metan CFR Craiova s-ar cam desfiinţa!“.
Alte două nume sunt vehiculate ca fiind pe lista de interes a Ştiinţei: atacantul Raymond Lukacs (21 de ani), de la FC Bihor, şi fundaşul Sorin Răducu (20 de ani), aflat sub contract cu FC Caracal.

Exit mobile version