16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSchumacher vrea un nou titlu

Schumacher vrea un nou titlu

Pilotul german Michael Schumacher, care va concura din 2010 pentru Mercedes, a afirmat că îşi propune o clasare cât mai bună în ierarhie şi speră la al optulea titlu de campion. „Scopul nostru este să ne luptăm pentru campionat. După trei ani de pauză, am energia necesară să fac lucruri serioase. Sunt foarte motivat şi încântat. Mă simt mai proaspăt ca niciodată şi aştept provocarea unui nou sezon. Contractul este valabil pe trei ani, deoarece vrem continuitate“, a spus Schumacher, care în ianuarie va împlini 41 de ani. Septuplul campion mondial va fi coleg la noua echipă Mercedes cu germanul Nico Rosberg, iar şeful echipei va fi în continuare Ross Brawn, alături de care a colaborat la Benetton, când a câştigat două titluri, şi la Ferrari, unde Schumacher a câştigat cinci titluri de campion. „Nu aş fi revenit în Formula 1 dacă nu aveam încredere în forţele mele. Mă simt foarte bine, m-am antrenat serios şi sunt sigur că nu voi mai avea probleme la gât, aşa cum s-a întâmplat în vară“, a mai spus germanul, care în ultima perioadă a fost consultant la Ferrari.
Michael Schumacher este singurul pilot din istorie care a câştigat şapte titluri de campion mondial în Formula 1, iar în sezonul 2002 a terminat pe podium fiecare cursă, reuşind să devină campion cu şase etape înainte de finalul sezonului. El are în palmares 91 de curse câştigate.

Hamilton, bucuros
de concurenţă

Campionul mondial din 2008, Lewis Hamilton, se pregăteşte serios pentru a recuceri la anul prima poziţie în clasamentul Formulei 1, nefiindu-i teamă de septuplul campion mondial, Michael Schumacher. Mai mult, Hamilton este încântat de faptul că se va duela cu germanul, afirmând că are acum şansa de a-şi îndeplini un vis din copilărie. „Este fantastic că Michael revine în Formula 1. Este o legendă, un tip extraordinar şi mă bucur enorm că revine să facă tot ceea ce ştie el mai bine. Când eram un puşti urmăream cursele lui Schumacher şi visam să apuc ziua în care voi concura împotriva lui. Sunt pregătit să fac faţă unui duel cu Schumacher în 2010“, a spus Hamilton (24 de ani), care a debutat în Formula 1 în 2007, în chiar primul sezon de după retragerea lui Schumi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII