12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii rămân cu salariile intacte

Pandurii rămân cu salariile intacte

Clubul Pandurii Târgu Jiu nu se va prevala de hotărârea Comitetului Executiv al FRF de a reduce salariile jucătorilor în mod unilateral, preşedintele Marin Condescu considerând-o abuzivă şi ilegală.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a oferit posibilitatea conducerilor cluburilor din toate ligile din România de a diminua unilateral salariile jucătorilor cu până la 50 la sută. Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, consideră măsura abuzivă, fiind doar un instrument electoral pentru Mircea Sandu.
„E un abuz nemaiîntâlnit din partea Comitetului Executiv. El nu poate să ia această decizie cu de la sine putere şi în mod electoral, pentru ca Mircea Sandu să aibă voturile preşedinţilor de cluburi. Din punctul meu de vedere, fiecare jucător care va fi supus acestui abuz şi se va adresa instanţelor civile va avea câştig de cauză. Din păcate, jucătorii nu sunt organizaţi şi conducătorii vor profita“, a declarat Marin Condescu la emisiunea „Fanatik Show“. Acesta crede că măsura nu va fi aplicată.
„Cred că federaţia va da până la urmă înapoi. Această chestiune nu este făcută să reziste decât până la viitoarele alegeri“, a precizat Condescu. Şeful grupării gorjene susţine că nu va reduce salariile jucătorilor. „Nu trebuie să aderi la un lucru dacă nu este drept, chiar dacă te avantajează. Aceste măsuri de forţă nu sunt în favoarea nimănui! Această hotărâre n-ar trebui să existe în cadrul unui stat de drept pentru că este o aberaţie! La comisii sunt oameni numiţi de Dragomir, care execută doar ordine. Doar cei care vor recunoaşte că nu-şi merită statutul de fotbalist vor accepta această măsură“, a spus Condescu.

Gică Popescu, susţinut de Condescu

Dacă, în urmă cu patru ani, Marin Condescu l-a susţinut pe Mircea Sandu la şefia FRF, acum, conducătorul pandurilor a trecut de partea principalului contracandidat al „Naşului“, Gică Popescu.
„Eu am fost întrebat: «Dacă Gică Popescu îşi va anunţa candidatura pe 6-7 ianuarie, ce veţi face?». Am spus că-l voi susţine întru totul, dar fără să am informaţii că el chiar îşi va anunţa candidatura atunci“, a spus Condescu la Sport Total FM.

Păcurar, spre Vaslui

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, şi-a dat acordul ca Păcurar să se transfere la FC Vaslui, însă nu a fost stabilită modalitatea. Condescu a mai precizat că Alexandre Cardoso şi Novak Martinovic nu sunt ofertaţi de echipe din ţară. „Nu m-a întrebat nimeni de Cardoso şi Martinovic. Singura întrebare a fost despre Păcurar şi a venit din partea domnului Porumboiu. Am fost de acord cu transferul, dar modul în care se va materializa această mutare îl vom vedea în următoarea perioadă. Nu avem alte oferte din ţară pentru alţi jucători“, a precizat Condescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS