3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu: Nu am vrut să plec de la Ştiinţa!

Bornescu: Nu am vrut să plec de la Ştiinţa!

„Jose“ a afirmat că a ajuns la Rapid datorită conjuncturii. El ar fi vrut să continue cu Universitatea Craiova  şi consideră că locul ocupat la sfârşitul turului de echipa alb-albastră este nereal.

– Ce mai înseamnă pentru tine Universitatea Craiova?
– Ceva pe care nu-l poţi uita niciodată, ceva special.
– Despărţirea ta de Universitatea a fost dureroasă, cu lacrimi, la propriu! De ce ai vrut, de fapt, să părăseşti Craiova?
– Eu nu am vrut să plec de la Ştiinţa. A fost o anume conjunctură, nu vreau să mai intru în detalii. Eu aş fi vrut să rămân la Craiova!
– Cum îţi explici paradoxul Universităţii 2009: în iunie a fost la un gol de Europa League, iar în decembrie – la un punct de zona retrogradării?
– Nu aş vrea să comentez ce se întâmplă la Universitatea, nu mai sunt la Craiova. Sunt destule lucruri de spus, dar întrebaţi-i pe alţii, nu pe mine. S-au făcut, probabil, şi greşeli, dar nu ştiu amănunte, n-am de unde să le cunosc. Părerea mea este că Universitatea a avut şi ghinion, au fost şi meciuri în care arbitrii au dezavantajat fosta mea echipă. Locul ocupat de Craiova la sfârşitul turului este nereal, ţinând cont nu numai că Universitatea are jucători valoroşi, ci şi de cum au evoluat. Echipa nu a jucat rău. Eu am urmărit toate partidele Craiovei şi pot spune că doar într-un meci oltenii au jucat slab, cel pierdut la Mediaş, la începutul campionatului.
– Am auzit şi o explicaţie din partea unui fotbalist important al Ştiinţei, destul de puerilă, cum că jucătorii încă nu şi-ar fi revenit după şocul meciului pierdut cu Vaslui, pe „Ion Oblemenco“. Tu ce zici?
– Nu vreau să comentez declaraţiile unui fost coechipier, n-ar fi corect din partea mea.
– Cum te simţi în culoarea vişiniu?
– Foarte bine.

Numai ghinionul a făcut să ratăm calificarea în Europa League

– Cum crezi că vei fi primit în Craiova de suporterii alb-albaştrilor în meciul Universitatea – Rapid?
– Voi fi foarte emoţionat de faptul că voi juca împotriva Universităţii. Eu nu mă gândeam că se va întâmpla chestia asta, că voi părăsi Universitatea… Viaţa însă aşa a făcut!
– Crezi în proiectul finanţatorului Adrian Mititelu, acela de a reuşi până la urmă să ducă Ştiinţa spre performanţă?
– Cu siguranţă că se va întâmpla ca Universitatea să facă performanţă, mai devreme sau mai târziu… Ştiinţa a avut lot valoros şi sunt convins că va avea un lot redutabil şi în viitor. În campionatul trecut am fost foarte aproape de calificarea în cupele europene. Şi zic că numai ghinionul a făcut să nu ne calificăm în Europa League. Poate că atitudinea noastră a dus la această irosire a calificării în Europa League.
– Crezi că trebuia demis antrenorul Nicolo Napoli?
– Nu aş vrea să comentez acum această situaţie. Dacă aveam ceva deosebit de spus de cazul Napoli, trebuia să-mi fi spus părerea atunci, nu acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII