14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe, reales la al treilea congres

Neagoe, reales la al treilea congres

Aula Facultăţii de Electrotehnică a găzduit sâmbătă Adunarea Generală Ordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj, şedinţă în cadrul căreia s-au stabilit conducătorii forului care vor coordona fotbalul judeţean. Actuala conducere, formată din Nicu Neagoe şi Sorin Pătraşcu, nu a avut probleme în a-şi asigura un nou mandat de patru ani, fiind singurii candidaţi la postul de preşedinte şi vicepreşedinte. Teoretic, tandemul Neagoe – Pătraşcu ar fi trebuit să fie concurat de fostul arbitru Silviu Bogdan, respectiv Georgel Cioc, preşedintele echipei RA Apa Craiova, acesta renunţând pe parcurs la ideea de a candida la funcţia de „vice“. Candidatura lui Silviu Bogdan a fost respinsă însă în momentul depunerii dosarelor, la baza refuzului stând una dintre condiţiile de participare, controversată, de altfel, din pricina faptului că statutul AJF Dolj nu a mai fost revizuit din februarie 1991, când a primit hotărâre judecătorească. Este vorba despre diploma de licenţă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, care a terminat facultatea după trei ani şi nu după patru, cum necesita până anii trecuţi şi cum se stipula în statutul AJF. Cu alte cuvinte, nu s-a ţinut cont de Legea nr. 288 din 2004, privind organizarea studiilor universitare, care îi conferă licenţiatului aceleaşi drepturi cu cele ale absolvenţilor care au studiat în regimul Legii nr. 84 din 1995.

Susţinătorii lui Bogdan, reduşi la tăcere

Cum alte ocazii nu a avut să propună revizuirea statutului AJF, Silviu Bogdan a vrut să profite la Adunarea Generală de sâmbătă şi să propună, prin vocea susţinătorilor săi, membrii votanţi, actualizarea „bibliei“, însă fără succes. „Curios este că domnul Neagoe a ignorat cererea echipei Progresul Castranova de revizuire a statutului şi nu a trecut-o pe ordinea de zi a Adunării Generale, deşi era făcută în scris, cu 15 zile înainte, aşa cum se specifică în regulament. Eu nu am avut nici o şansă, iar susţinătorii mei nu mai puteau propune asta în cadrul şedinţei, pentru că nu erau acoperiţi de regulament“, a explicat Silviu Bogdan. Înainte de începerea şedinţei, s-a strigat „catalogul“, iar cei care „au rămas în aula Facultăţii de Electrotehnică au fost, într-o proporţie covârşitoare, oamenii lui Nicu Neagoe“, cum susţine contestatarul alegerilor, Silviu Bogdan. Restul, adică oficiali ai unor cluburi nou-înfiinţate sau persoanele împuternicite să reprezinte interesele unor cluburi din judeţ (primarii), au fost „poftiţi“ afară, pe motiv că „nu se află pe lista de organizare“, aceeaşi soartă având-o şi Silviu Bogdan. Fără drept de veto s-a regăsit şi antrenorul formaţiei Internaţional Curtea de Argeş, Fane Stoica, împreună cu fiul său, Alexandru, adică finanţatorul şi preşedintele echipei din Melineşti, cei doi afirmând că vor renunţa să „pompeze“ bani în formaţia comunei natale atâta timp cât sunt marginalizaţi. „De uşile păzite de Sorin Pătraşcu şi bodyguarzii unei firme private au trecut însă oficiali ai unor echipe care nu au Certificat de Identitate Sportivă (eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului). Este vorba despre 18 echipe în această situaţie. Alt lucru deranjant a fost că la această Adunare Generală nu a participat, aşa cum prevede regulamentul, şi un reprezentant de la FRF, dar au fost multe alte nereguli“, acuză Silviu Bogdan, menţionând că va continua lupta în instanţă civilă şi la comisiile din cadrul FRF.
Contactat telefonic pentru a lămuri situaţia, Nicu Neagoe nu a răspuns, sărbătorind, probabil, şi ieri succesul înregistrat sâmbătă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII