16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea pune Gazul pe foc

Universitatea pune Gazul pe foc

Plecarea lui Buleică şi Crăciun creează deranj în sânul clubului Gaz Metan CFR Craiova, care, din retur, va fi nevoit să facă modificări nedorite în primul unsprezece.

Prezent vineri la serbarea de sfârşit de an a clubului, preşedintele de onoare al grupării Gaz Metan CFR Craiova, Costel Curcă, a dezvăluit că în această iarnă clubul de la Depou are toate şansele să se despartă de doi dintre jucătorii de bază. „Ce ne facem acum, că Adrian Mititelu ni i-a cerut pe Buleică şi Crăciun? Abia se integraseră şi ei, iar acum trebuie să schimbăm primul unsprezece. Oricum nu cred că e o mutare bună, pentru că Universitatea, în situaţia în care se află, are nevoie de jucători cu experienţă. Am vorbit cu domnul Mititelu şi i-am spus să se mai gândească o dată înainte de a face acest pas. Oricum nu ne putem împotrivi. Sunt jucătorii Universităţii, asta este“, s-a plâns oficialul „găzar“. Pentru că Valentin Bădoi a jucat slab în tur, Mititelu a decis să-l pună pe liber, preferând să-i dea o şansă tânărului Florin Buleică (18 ani), care a avut un tur foarte bun în Liga a II-a la Gaz Metan CFR. „Avem un puşti, Buleică. În doi ani, va fi cel mai bun fundaş dreapta din România!“, îşi lăuda Mititelu recent „marfa“. Buleică evoluează în flancul drept al defensivei, acolo unde este aşteptat să revină şi Ovidiu Dănănae, jucător care s-a recuperat în această perioadă în Olanda, la Eindhoven, după accidentarea gravă la genunchi (ruptură de ligamente) suferită în meciul amical Ungaria – România (scor 0-1).
Al doilea jucător chemat de la Gaz Metan CFR Craiova este Cătălin Crăciun. Acesta are 18 ani şi este văzut de Mititelu o soluţie pentru ofensiva olteană, care are toate şansele să se despartă de Florin Costea. Mititelu încearcă să-l vândă pe „Diamantul“ Ştiinţei pentru a asigura un buget decent echipei. Finanţatorul Universităţii cere patru milioane de euro pe jucător, iar FC Porto şi Hamburg SV sunt două dintre cluburile care, se spune, se interesează de atacantul oltean. Crăciun şi Buleică sunt doi dintre fotbaliştii din noul val cu care Mititelu vrea să reclădească Universitatea, în jurul căpitanului Andrei Prepeliţă. Anunţul finanţatorului indică faptul că oficialii Ştiinţei sunt decişi să se despartă în această iarnă de Dorel Stoica şi de Florin Costea.

Piţurcă, file din poveste

Fie că a fost vorba de Bădoi, Rose sau Prepeliţă, toţi au admis în aceste zile că venirea antrenorului Victor Piţurcă la Universitatea ar fi un mare câştig pentru gruparea condusă de Adrian Mititelu. A recunoscut inclusiv finanţatorul echipei, dar şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, însă „Oracolul“ din Bălceşti a transmis deja un mesaj care lasă suporterii alb-albaştri cu buza umflată: „Mă îndoiesc că va ajunge Piţurcă la Craiova, deşi într-o perioadă eram sigur că acest lucru se va întâmpla. Dacă se ducea Piţurcă, se făcea linişte la Craiova“, a spus şeful Ligii, care este bun prieten cu Adrian Mititelu şi se presupune că ştie foarte bine paşii pe care acesta i-a făcut în demersul de a-l aduce pe fostul selecţioner la Ştiinţa. După ce a aruncat „bomba“, Mititelu a ieşit însă cu un comunicat de presă în care a anunţat că va pune antrenor până la Revelion, fără a preciza dacă varianta Piţurcă mai este de actualitate, în timp ce „Piţi“ a preferat, ca şi astă-vară, să tacă, lăsând impresia că nu-l interesează cu adevărat preluarea Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII