10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele au terminat în genunchi Mondialul

Tricolorele au terminat în genunchi Mondialul

România – Germania 25-35
România:
Stanciu, Ungureanu – Maier (2 goluri), Amariei (7), Nechita, Puşcasu (2), Stanca (2), Manea (1), Vărzaru (1), Moldovan (5), Meiroşu (3), Tivadar (1), Vădineanu, Lecuşanu (1).
Germania: Englert, Schulke – Hardtner, Klein (1), Worz (3), Kethorn (1), Loerper (2), Hering (3), Muller (5), Neukamp (2), Mietzner (4), Steinbach (4), Beier (4), Althaus (6).

Final de drum pentru naţionala feminină de handbal a României la turneul final al Campionatului Mondial din China, elevele lui Radu Voina clasându-se pe un dezastruos loc opt.

Naţionala feminină de handbal a României a „reuşit“ o nouă umilinţă în China, fiind învinsă categoric ieri de selecţionata Germaniei, scor 25-35 (13-20) în meciul pentru locurile şapte-opt din cadrul Campionatului Mondial. Cu moralul la pământ după ratarea participării în semifinalele turneului final, România a început modest meciul contra Germaniei, contând doar în primele cinci minute ale întâlnirii de la Suzhou, când tabela a arătat la un moment dat 2-1 pentru echipa noastră. Nemţoaicele au apăsat pe „acceleraţie“, pivotul Althaus lansând ofensiva germană şi fosta campioană mondială s-a distanţat rapid la 8-3 (‘12). Elevele lui Radu Voina au avut o tresărire de orgoliu la jumătatea reprizei, când scorul s-a strâns la 6-9, însă diferenţa s-a mărit din nou în avantajul rivalelor, care au speculat spaţiile mari apărute în defensiva română şi au intrat la cabine liniştite, scor 20-13.
Fără aportul Cristinei Neagu, accidentată încă din minutul 2 al meciului cu Coreea de Sud, România nu a avut deloc forţă în atac, singura jucătoare în formă fiind Carmen Amariei, autoare a 7 goluri. Greşelile din prima parte a meciului nu au dispărut, din contră, s-au amplificat, fapt ce le-a permis nemţoaicelor să se distanţeze la 29-20 (‘45), în final diferenţa fiind de zece goluri, scor 35-25.

„De noi a depins totul“

Secretarul general al FRH, Mihai Marinescu, a afirmat că potenţialul echipei României nu este de locul opt la CM, dar rezultatele obţinute la competiţia din China arată că asta a fost valoarea reprezentativei feminine. „Înaintea plecării la Mondiale am crezut cu toţii în rezultate extraordinare, după discuţiile cu mulţi specialişti, medaliile erau ale noastre, dar realitatea ne-a contrazis încă o dată. Trebuia să fim mai ponderaţi cu toţii. A fost şi lipsa de motivaţie în faţa Germaniei, plus că, per total, nu am ştiut să gestionăm finalurile meciurilor cu adevărat importante. Avem potenţial de medalii, dar, deocamdată, rezultatele de la acest CM arată că valoarea ne este de locul opt“, a spus Marinescu. „Am urmărit ce le-a spus antrenorul la time-out-uri şi e de remarcat un lucru: ori nu se pricepe, ori jucătoarele nu pot! Personal, nu le reproşez nimic fetelor, pentru că nu se poate spune că nu au vrut. Trebuie să recunoaştem că la acest CM de noi a depins totul. Nu am stat la mâna nimănui! Chiar şi după înfrângerea cu Spania, aveam încă şanse la semifinale. N-a fost să fie! E un eşec pe final de an, care ne doare pe toţi şi cred că  mai tare pe jucătoare“, a încheiat Mihai Marinescu.
Naţionala de handbal a României a avut ca obiectiv la acest turneu final clasarea în primele cinci locuri şi era cotată cu şansa a treia la câştiarea titlului, după Rusia şi Norvegia. La precedentul CM, care a avut loc în 2007 în Franţa, România s-a clasat pe locul patru, după ce în finala mică a fost învinsă tot de Germania, scor 36-35.
Angola a învins China, scor 26-25, în meciul pentru locurile 9-10, iar Ungaria a dispus de Austria, cu 41-25, în meciul pentru locurile 11-12. Semifinalele Campionatului Mondial sunt programate mâine, având următorul program: Franţa – Spania (ora 12.30) şi Norvegia – Rusia (ora 15.15), finalele urmând să se dispute duminică, la Nanjing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS