7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStroe: Ştiinţa nu poate avea emoţii de retrogradare

Stroe: Ştiinţa nu poate avea emoţii de retrogradare

Preşedintele de onoare al Universităţii a afirmat că echipa-fanion trebuia să fie pe alt loc decât cel actual, iar în retur, cu un nou antrenor şi cu lotul completat, ar putea evita zona „nisipurilor mişcătoare“.

– După ce în iunie Universitatea a fost foarte aproape de calificarea în Europa League, acum, după prima parte a campionatului, echipa-fanion a oltenilor a ajuns pe locul 14, unul cu destule emoţii în privinţa retrogradării. Ce credeţi că s-a putut întâmpla cu Ştiinţa din iunie încoace?
– E o chestie greu de cuantificat, mai ales din afară. În mod normal, Universitatea trebuia să fie pe un loc superior celui actual, să aibă contabilizate mai multe puncte decât zestrea actuală. Echipa a pierdut o serie de puncte pe care nu trebuia să le… piardă. Vreo patru-cinci puncte le-au fost luate oltenilor de arbitraj, de erorile în defavoarea Craiovei. Totodată, cred că au existat şi unele disfuncţionalităţi prin vestiar, nu cunosc amănunte, nu sunt implicat în viaţa echipei. Sunt doar preşedinte onorific…
– Probabil că şi schimbările de antrenori au contat?
– Sigur că da. Toate acestea au concurat la un rezultat mai slab în această primă parte a campionatului.

Ştiinţa are nevoie
de antrenor, iar lotul – completat

– Ce ar trebui făcut acum?
– Conducerea executivă a clubului trebuie să decidă. Evident, în primul rând echipa are nevoie de un antrenor, iar lotul trebuie să fie completat.
– Înţeleg că finanţatorul Adrian Mititelu intenţionează să scape de unii jucători vechi, cu contracte mari. Ce ziceţi de această soluţie de criză?
– Plecarea unor jucători vechi ar însemna o sursă de venit pentru bugetul clubului, bani cu care s-ar putea rezolva unele lucruri. Nu ştiu în ce măsură însă ofertele pentru aceşti jucători sunt ferme sau sunt doar la modul declarativ. Vorbind despre lot, cred că completarea acestuia ar trebui făcută cu unul sau doi fotbalişti cu experienţă, dar şi cu câţiva jucători talentaţi de la satelitul Universităţii. În plus, ar trebui ca jucătorii care sunt împrumutaţi la alte echipe – cum este Gîngioveanu – să revină la Craiova. Cosmin Gîngioveanu a şi revenit, dacă am înţeles bine. Mai sunt şi alţii care trebuie să revină.
– Având în vedere zestrea destul de săracă de puncte, returul se anunţă dificil pentru Universitatea…
– Bineînţeles că va fi un retur greu. Totuşi, cu un antrenor bun şi având în vedere valoarea lotului, nu cred că Ştiinţa poate avea emoţii în privinţa retrogradării.
– Costică Ştefănescu a declarat că Universitatea are jucători de valoare, dar n-are echipă. Îi daţi dreptate?
– Parţial are dreptate şi Costică. Eu zic că Universitatea are şi echipă, dar care trebuie bine coordonată şi bine strunită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII