Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tricolorele au făcut egal cu Coreea
Echipa naţională de handbal feminin a României a remizat ieri, scor 34-34, cu echipa similară a Coreei de Sud şi a încheiat pe locul patru în clasamentul final al grupei a doua principale. Marcatoarele României au fost: Narcisa Lecuşanu (6), Cristina Vărzaru (6), Carmen Amariei (5), Oana Manea (4), Ramona Maier (4), Ada Moldovan (3), Ionela Stanca (3), Adina Meiroşu (2) şi Iulia Puşacaşu (1). În urma acestui rezultat, elevele lui Radu Voina vor juca pentru locurile 7-8 contra selecţionatei Germaniei, care a terminat la rândul ei pe poziţia a patra în grupa I principală.
Click News

Vasile Stângă, selecţionerul României
Tehnicianul echipei Energia Pandurii Târgu Jiu, Vasile Stângă, a acceptat să preia naţionala de handbal masculin a României, dar va continua şi la club până în vară, când îi va expira contractul cu gruparea gorjeană. Noul selecţioner a fost deja validat în funcţia de antrenor principal al naţionalei în cadrul şedinţei Comitetului Director al FRH. „Naţionala nu se poate refuza. Eu am fost de acord, nu îmi este frică de o nouă provocare. Voi face ceva serios acolo, pentru ca handbalul nostru să iasă din pasa asta. Am mai fost la naţională, nu e ceva nou pentru mine. În 1996, am calificat România la Mondiale. A fost şi ultima calificare a băieţilor. Jucători de valoare avem. Poate puterea de sacrificiu şi seriozitatea sunt hibele“, a comentat Vasile Stângă. Acesta consideră că actualul său secund de la Energia, Mircea Bedivan, este soluţia perfectă pentru banca grupării gorjene. „Mircea îmi poate continua munca. Cunoaşte echipa, îi va fi mai uşor, pentru că deja s-a adaptat. Asta e cea mai bună soluţie. Decât să aduci pe altul străin, mai bine îi dai o şansă unui om care ştie exact cum stă situaţia. Mircea va trebui să găsească un antrenor secund. Dacă Ionuţ Mazilu nu va mai putea juca handbal poate fi o variantă. Are personalitate, este iubit în vestiar şi mai e şi localnic“, a mai declarat Vasile Stângă.
Cristi PEPTAN

Voleibalistele joacă la Piatra Neamţ
Voleibalistele de la SCM-U Craiova dispută astăzi, în deplasare, un meci restant din cadrul etapei a noua din Divizia A1, contra formaţiei VC Unic LPS Piatra Neamţ. Moldovencele traversează o perioadă bună. La începtul acestei luni au produs surpriza în Cupa Challenge, calificându-se în turul trei, după ce au eliminat formaţia spaniolă CV Tenerife. „Partida de la Piatra Neamţ, apoi cea de sâmbătă, de la Târgu Mureş, din cadrul ultimei runde, sunt foarte importante. Sperăm să obţinem măcar o victorie din cele două meciuri. Jocul de la Piatra Neamţ este mai dificil, deoarece şi publicul de acolo are un rol important. Spectatorii pun presiune pe oaspete, dar sper să nu le afecteze pe fetele noastre“, a spus înainte de plecarea spre Piatra Neamţ antrenorul echipei oltene, Petrică Stancu. După zece runde disputate, SCM-U ocupă locul şapte în clasament, iar în eventualitatea unui succes la Piatra Neamţ ar egala la puncte ocupanta locului şase, echipa din Târgu Mureş, pe care o vor întâlni sâmbătă.
Daniela MITROI-OCHEA

Craiovenii, pe podium în Capitală
Cei mai mici dintre spadasinii de la LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au participat recent la un concurs în Bucureşti, dotat cu trofeul „ANEFS“. Aceştia au concurat la două categorii de vârstă, „copii“ (Under 13) şi „muşchetari“ (Under U 11) şi au reuşit să urce pe podium. La feminin, categoria „copii“, pe primele trei locuri s-au aflat doar sportive craiovene, Cezara Constantin – locul I, Roxana Iliescu – locul II şi Alexandra Ţacu – locul III. Tot la categoria de vârstă „copii“, dar la masculin, craiovenii Ionuţ Mladin şi Cătălin Foamete au urcat pe a treia treaptă a podiumului. La „muşchetari“, feminin, a câştigat tot o craioveancă, Nicoleta Iliescu, aceasta trecând în finală de colega sa de club, Andreea Vârban. La „muşchetari“, masculin, LPS „Petrache Trişcu“ a obţinut tot un loc trei, prin Ştefăniţă Bivolaru. Sportivii craioveni sunt antrenaţi de Mădălina Mincu şi Ştefan Puiu.
Daniela MITROI-OCHEA

Diaconu nu-l uită pe Pascal
Pugilistul român Adrian Diaconu a afirmat după eşecul suferit în faţa lui Jean Pascal în meciul pentru titlul mondial WBC că nu se gândeşte să pună capăt carierei şi a adăugat că este posibil să-l întâlnească pentru a treia oară pe canadian. „E posibilă a treia întâlnire cu el şi cred că în al treilea meci îl pot învinge“, a spus „Rechinul“. „Am avut o strategie destul de bună. Pascal încearcă să câştige pe final de repriză, iar antrenorii mi-au spus că, dacă simt că am dominat o repriză, pe finalul ei să încerc să fug de el. Eu m-am bucurat la final, eram sigur că am câştigat. Să revăd meciul şi îmi voi da seama ce s-a întâmplat“, a explicat Diaconu, care a revenit în ţară după ce sâmbătă a fost învins de canadianul Jean Pascal, în meciul pentru centura WBC la semigrea.
Click News

Exit mobile version