21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCFR caută a doua victorie în Europa League

CFR caută a doua victorie în Europa League

Ardelenii antrenaţi de italianul Mandorlini vor juca ultimul meci din Liga Europa pe teren propriu cu PSV Eindhoven şi speră să obţină victoria, olandezii venind relaxaţi la Cluj deoarece sunt deja calificaţi.

CFR Cluj nu a reuşit să acumuleze decât trei puncte în actuala ediţie a Ligii Europa, din primul meci disputat în Grupa K, în septembrie, cu FC Copenhaga. Astăzi, ardelenii, care nu mai au nici o şansă de calificare, vor încerca să bifeze al doilea succes, în partida de pe teren propriu cu PSV Eindhoven, mai ales că olandezii sunt deja calificaţi şi au asigurat şi primul loc. După ratarea calificării, elevii italianului Andrea Mandorlini s-au resemnat deja după ratarea calificării şi se gândesc mai mult la competiţiile interne.  
„Trebuie să ne concentrăm pe campionat, dar şi pe Cupa României, după această eliminare din cupele europene. E păcat că nu am mers la fel de bine ca la început şi în Liga Europa. Asta e fotbalul şi trebuie să luăm doar ce a fost bun din aceste meciuri şi să folosim în Liga I. Oricum, campionatul a fost mereu obiectivul principal, deci trebuie să jucăm în forţă acolo“, a spus fundaşul Tony.
Ambele echipe vin după victorii obţinute în campionatele interne. CFR s-a impus cu 2-0 în faţa lui Ceahlăul Piatra Neamţ, în timp ce PSV a câştigat cu 1-0 întâlnirea cu AZ Alkmaar.
Tot în Grupa K, se vor întâlni Sparta Praga şi FC Copenhaga, într-un meci care va decide a doua formaţie care se va califica în 16-imile Ligii Europa. 1. PSV EINDHOVEN 11p, 2. Sparta Praga 7p (7-6), 3. FC Copenhaga 7p (4-4), 4. CFR Cluj 3p.

Lucescu bagă rezervele

Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a obţinut deja „biletele“ pentru 16-imi şi va aborda relaxată meciul din deplasare cu Partizan Belgrad, formaţie care nu a acumulat încă nici un punct în Grupa J. Tehnicianul român intenţionează să folosească la meciul din capitala Serbiei mai mulţi jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon. În altă întâlnire, belgienii de la FC Bruges şi francezii de la Toulouse îşi vor disputa în Belgia locul al doilea în clasament. Clasament: 1. ŞAHTIOR DONEŢK 13p, 2. FC Bruges 8p, 3. Toulouse 7p, 4. Partizan Belgrad 0p.
În Grupa L s-au stabilit deja echipele care vor merge în faza următoare a competiţiei, Werder Bremen şi Athletic Bilbao. Se mai poate schimba doar lidera, „bascii“ având şansa să termine primii dacă-i înving pe nemţi pe stadionul „San Mames“. Formaţia portugheză Nacional Madeira şi cea austriacă Austria Viena vor juca doar pentru palmares pe terenul portughezilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS