10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Piţurcă decide mâine dacă preia Universitatea

Victor Piţurcă decide mâine dacă preia Universitatea

Fostul selecţioner vine mâine în Bănie pentru o ultimă rundă de discuţii cu finanţatorul Adrian Mititelu în privinţa posibilei numiri a lui „Piţi“ ca manager general al Ştiinţei până în 2012.

Cum negocierile cu Victor Piţurcă au intrat într-un fel de impas exclusiv din cauza lui Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii caută şi alte soluţii. De-a lungul anilor, Mititelu a mai avut destule tentative de a aduce diverşi antrenori la Craiova, cu sau fără nume. El a fost primul conducător de club care i-a propus lui Răzvan Lucescu să preia Universitatea, la ora la care fiul lui Mircea Lucescu doar ce abandonase cariera de jucător, dar întâlnirea dintre cei doi, Adrian Mititelu versus Răzvan Lucescu, nu s-a concretizat şi într-un contract din cauza, se pare, unor reţineri din partea actualului selecţioner.
De câteva luni bune, subiectul fierbinte al Craiovei este, pe lângă frica de matineu, şi posibila revenire la Universitatea a lui Victor Piţurcă. Discuţii între cei doi au fost în toamna acestui an şi recent, dar „Piţi“ nu i-a dat lui Mititelu nici un răspuns clar. Şi nici nu a oferit detalii presei, aşa că singurele informaţii despre negocierile dintre cei doi sunt furnizate doar de Adrian Mititelu. Ce vrea concret şi care sunt condiţiile stricte ale lui Victor Piţurcă nu ştim. Este clar că „Piţi“ vrea performanţă, iar asta s-ar putea face (şi) cu un buget corespunzător. Criza actuală i-a dat peste cap planurile lui Mititelu, în prezent el confruntându-se cu mai multe probleme financiare, printre care restanţe faţă de jucători, restanţe la bugetul de stat.
După eşecul de la Galaţi, Mititelu a recunoscut importanţa jucătorilor cu experienţă. „Eu zic că totuşi principala problemă este şi lipsa unor jucători maturi şi foarte importanţi din angrenajul echipei“. Cu toate acestea, din cauza crizei, Mititelu vrea să scape de jucătorii cu contracte mari, cum ar fi Dorel Stoica, Vali Badea, Julius Wobay, Valentin Bădoi şi Florin Şoavă. Totodată, din declaraţiile de ultimă oră ale finanţatorului reiese că Florin Costea ar putea fi vândut chiar în această iarnă.

Negocieri cu Bross
şi Scifo?

Presa centrală a vehiculat însă şi diverse nume de antrenori străini cu care Mititelu ar fi intrat în contact pentru a-i aduce la Universitatea. Ieri s-a scris că fostul selecţioner Victor Piţurcă ar fi decis vineri noapte să nu mai preia Craiova, motiv pentru care Mititelu s-ar fi orientat spre fosta glorie a fotbalului belgian, Enzo Scifo! Şi asta, după ce finanţatorul Universităţii ar fi negociat cu alte nume grele, cum ar fi Hugo Bross şi Mirko Slomka. Pe site-ul oficial al clubului nu au apărut asemenea informaţii, aşa că nu există nici o confirmare despre aceste „negocieri“.
Eugen Piţurcă, fratele cel mic al fostului selecţioner, a spus ieri: „Am fost în acest wekeend la Bucureşti, la Victor. Nu s-a decis în privinţa Universităţii, iar miercuri vine în Craiova pentru a avea o ultimă rundă de discuţii cu Adrian Mititelu. Probabil că după această discuţie va fi făcut şi un comunicat oficial. Tot ceea ce a apărut în presă despre pretenţiile şi condiţiile lui Victor Piţurcă sunt presupuneri şi speculaţii ale presei. Fratele meu nu a vorbit cu ziarişti despre acest subiect“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII