5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu câştigat fără probleme

Au câştigat fără probleme

Echipele SCM-U au învins sâmbătă, cu scorul de 3-0, formaţii mai slab clasate, Dacia Buzău (masculin), respectiv CSM Sibiu (feminin).

La aproape o lună de la ultimul succes, cele două prim-divizionare de volei de la SCM-U Craiova şi-au trecut sâmbătă în cont încă o victorie. Băieţii au jucat în deplasare, cu Dacia Buzău, iar fetele pe teren propriu contra celor de la CSM Sibiu, doi adversari accesibili, în faţa cărora s-au impus fără să piardă vreun set.
La masculin, craiovenii au avut probleme doar în primul set în disputa de la Buzău, impunându-se cu 27-25, apoi şi-au adjudecat următoarele două seturi mult mai uşor, cu 25-19 şi 25-18. Este a treia victorie obţinută de elevii lui Dănuţ Pascu în cele zece partide disputate în acest sezon. În etapa a patra, voleibaliştii de la SCM-U, nou-promovaţi în Divizia A1, au produs surpriza, învingând pe Dinamo Bucureşti, clasată în prezent pe poziţia a doua a podiumului. Al doilea succes al craiovenilor a fost înregistrat pe 14 noiembrie, în faţa ultimei clasate, CVM Braşov.
Despre partida de la Buzău, antrenorul Dănuţ Pascu a spus că importantă a fost victoria, chiar dacă jocul nu a fost spectaculos: „Echipa a avut un strart ezitant, în primul set, apoi a jucat aşa cum a trebuit pentru a câştiga cu scorul de 3-0. Nu a fost un meci nici foarte spectaculos, dar nici unul slab. S-a jucat  la rezultat şi am câştigat cu 3-0, exact aşa cum ne-am propus“.
Acesta a trimis în teren următorii jucători: A. Stoian, Briscan, Oprişor, Bala, Todoran, Terpea – Călin (libero). Au mai jucat: Teleleu şi Munteanu.
În ultima rundă din acest an, programată sâmbătă, SCM-U Craiova va primi vizita formaţiei Steaua Bucureşti.

Ar mai vrea un succes, la Piatra Neamţ sau Târgu Mureş

Şi fetele de la SCM-U Craiova au trecut cu acelaşi scor, 3-0, pe teren propriu, de vecina de clasament CSM Sibiu, în runda a zecea. Elevele lui Petrică Stancu şi Puşa Dina s-au impus după doar o oră de joc, cu 25-13, 25-17 şi 25-14.
„Nu mă aşteptam să fie un meci spectaculos. Fiind ultimul joc pe teren propriu din acest an, le-am zis fetelor că este bine să facem o victorie cât de cât lejeră.
Mă bucură mult două lucruri: că am putut să folosim toate sportivele şi că în setul al doilea am ţinut adversarele la distanţă. Atunci chiar s-a văzut diferenţa de valoare. Poate că s-a tratat cu superficialitate prima parte, dar când a fost cazul,
ne-am arătat valoarea“, a spus după meci antrenorul Petrică Stancu. Pentru SCM-U au evoluat: Kaleb, Radulovic, Boskovic, Moldovan, Hosu, Drâmboi, Mozgon – libero. Au mai intrat: I. Alexandru, Vasinca, Bucur, Popovici şi Sturzu.  Cu patru succese contabilizate în acest sezon, voleibalistele din Bănie speră să mai obţină măcar o victorie până la sfârşitul anului 2009, din cele două partide programate în această săptămână, ambele în deplasare, la Piatra Neamţ (miercuri) şi Târgu Mureş (sâmbătă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS