11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Sibiu, un adversar la îndemână pentru oltence

CSM Sibiu, un adversar la îndemână pentru oltence

Voleibalistele de la SCM-U Craiova dispută sâmbătă, de la ora 16.30, ultimul meci pe teren propriu din 2009.

În ultimul joc pe teren propriu din acest an, voleibalistele de la SCM-U Craiova vor întâlni sâmbătă, de la ora 16.30, o cunoştinţă mai veche, CSM Sibiu, echipă pe care au avut-o adversară şi în divizia secundă. Cu doar trei victorii după nouă runde desfăşurate în Divizia A1, formaţia craioveană are nevoie de un succes în faţa echipei de pe Cibin. CSM Sibiu a înregistrat doar două succese în acest sezon, ambele în faţa ultimelor două clasate, CSM Focşani şi IOR Bucureşti.
Craiova şi Sibiu au acelaşi număr de puncte, 11, ocupând poziţiile 7, respectiv 8, cu precizarea că oltencele au un meci mai puţin disputat.
Antrenorul de la SCM-U, Petrică Stancu, crede că meciul cu CSM Sibiu este unul al orgoliilor: „Meciul cu Sibiu este unul al orgoliilor, între două echipe care s-au întâlnit de multe ori în ultimii ani, atât în Divizia A1, cât şi în divizia secundă, dar şi în amicale.  Cred că echipa din Sibiu este mai bună decât poziţia pe care o ocupă în clasament. Ei au început mai târziu pregătirea, s-au strâns mai greu, dar de la un meci la altul joacă din ce în ce mai bine. Din ce ştiu, au acelaşi lot ca anul trecut, cu excepţia unor jucătoare străine, care au plecat.
Vreau să ne impunem în acest joc, pentru a le aduce bucurie spectatorilor care vin să ne urmărească. Un lucru îmbucurător este revenirea Crinei Hosu“.
Cele două combatante s-au întâlnit ultima dată în luna septembrie, la Craiova, în cadrul turneului memorial „Ion Constantinescu“, gazdele câştigând atunci cu 3-0 (21, 11, 15).

Meciuri grele la Piatra Neamţ şi Târgu Mureş

După meciul cu CSM Sibiu, pentru voleibalistele craiovene va urma o săptămână încărcată, cu două partide dificile, ambele în deplasare.
Miercuri, craiovencele vor evolua la Piatra Neamţ, cu VC Unic LPS, într-un joc restant, apoi sâmbătă vor întâlni CSU Medicina Târgu Mureş, în ultimul meci din 2009. „Ne aşteaptă o serie de meciuri foarte grele, la Piatra Neamţ, echipă care s-a calificat surprinzător în turul următor al Cupei Challenge, după ce a trecut de formaţia spaniolă CV Tenerife. Marţi vom pleca spre Piatra Neamţ, iar după meciul de miercuri vom merge direct la Târgu Mureş. Va fi un drum obositor pentru fete“, a explicat antrenorul Stancu.

Băieţii joacă la Buzău

Echipa masculină de la SCM-U Craiova va juca sâmbătă, în deplasare, în compania formaţiei Dacia Buzău, în runda a zecea din A1. Antrenorul echipei craiovene, Dănuţ Pascu, este încrezător în victoria elevilor săi în disputa cu penultima clasată: „Este un meci important pentru că întâlnim o echipă cu acelaşi obiectiv ca şi noi. Ne dorim victoria atât în această partidă, cât şi în confruntarea de săptămâna viitoare, cu Steaua, de pe teren propriu. În ultimele două meciuri disputate, la Tomis Constanţa şi acasă, cu „U“ Cluj, echipa noastră a arătat o atitudine propice performanţei. Jucătorii s-au luptat pentru fiecare minge. Asta demonstrează că echipa se sudează de la joc la joc, creştem în omogenitate. Sper să dovedim şi prin rezultate acest lucru“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS