5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, vulnerabili în prima repriză

Gorjenii, vulnerabili în prima repriză

Pandurii au pornit cu un handicap de un gol în toate jocurile disputate cu Liviu Ciobotariu pe bancă şi nu au reuşit niciodată să întoarcă rezultatul.

Începutul de joc îi dă dureri de cap lui Liviu Ciobotariu, echipa sa cedând de fiecare dată în prima repriză a partidelor disputate în mandatul său. Cinci din cele şase goluri primite de gorjeni cu „Ciobi“ pe bancă au fost încasate în primele 45 de minute. Pandurii şi-au revenit mai mereu după pauză, beneficiind şi de o pregătire fizică bună, şi au reuşit în două rânduri să egaleze, cu Gloria Bistriţa şi Rapid, ambele încheiate 1-1, dar niciodată nu au avut forţa să întoarcă rezultatul. Tehnicianul încearcă o explicaţie pentru slăbiciunile manifestate de echipa sa preponderent în prima parte.
„Din păcate, nu reuşim să ne concentrăm foarte bine pe începutul de joc, dar nici pe faza de atac şi aici mă refer la toată echipa. De când am venit la Pandurii, la fiecare meci am plecat de la 0-1 şi ne-am trezit târziu, cum a fost la partida cu Bistriţa sau Rapid şi chiar şi la Timişoara. Nu cred că e o problemă psihologică începutul meciului pentru jucători. Fiecare meci are povestea lui şi probabil că din prea multă dorinţă de a face foarte multe, unele lucruri nu ies cum trebuie. Poate că unii jucători au teama aceea de a începe jocul şi le este frică să nu primească gol. Avem jucători cu experienţă şi cu ani buni de Liga I şi nu ar trebui să aibă astfel de probleme, indiferent de adversar“, a declarat Ciobotariu. Încurajat de evoluţiile din partea a doua a jocurilor cu Rapid şi FC Timişoara, două echipe puternice ale campionatului, Ciobotariu cere răbdare contestatarilor săi, în ciuda rezultatelor nesatisfăcătoare.
„Sunt de acord că fotbalul nu stă pe loc şi avem nevoie de rezultate. Dar eu cred că e nevoie de răbdare pentru ca echipa să înceapă să joace ceea ce vreau eu. Nu simt nici o presiune, fiecare are modul lui de a gândi. Eu nu neg faptul că am şi contestatari. Trăim într-o ţară liberă. Pe mine nu mă interesează ce a făcut domnul Cîrţu înainte. Cred că, dacă se va avea răbdare, această echipă va juca fotbalul pe care poate să-l joace. Vom marca şi vom aduce şi puncte“, a mai spus „Ciobi“.

Schimbă sistemul
şi jucătorii

Pandurii Târgu Jiu se va exprima la nivelul cerinţelor lui Liviu Ciobotariu abia din returul campionatului, când tehnicianul va implementa propriile sisteme de joc.
Am aplicat doar parţial ceea ce doresc eu, dar voi schimba în totalitate această tactică în iarnă, când voi avea mai mult timp să lucrez. Până acum, echipa juca un anumit stil şi eu vreau să abordez alt stil de joc. Am încercat să îmbin utilul cu plăcutul. Adică să merg în continuare pe ceea ce s-a lucrat, dar să aduc şi ceva nou echipei ca să dau puţină prospeţime şi fantezie jocului. Este foarte important ca pe parcursul unui joc echipa să cunoască mai multe sisteme. Poate să joace în 4-2-3-1, poate să joace în 4-4-2 sau cu un jucător în spatele vârfurilor, dar astea trebuie învăţate. Nu pot schimba din mers sistemul“, a spus Ciobotariu. Cum unii dintre actualii jucători nu se încadrează în viziunea de joc a tehnicianului, aceştia vor părăsi gruparea gorjeană în această iarnă, însă e greu de crezut că Pandurii va face prea multe mutări pe piaţa transferurilor. „Sunt jucători foarte buni la Pandurii, dar sunt şi jucători care nu pot evolua în sistemul pe care îl vreau eu. Pandurii are un lot valoros, însă pentru sistemul de joc pe care îl vreau eu s-ar putea să mai avem nevoie de jucători“, a mai afirmat tehnicianul.

Grecu şi Ghindeanu,
în afara lotului

Pandurii şi-a stabilit lotul cu care va aborda partida cu Unirea Alba Iulia, antrenorul Liviu Ciobotariu fiind obligat să renunţe la doi dintre titularii de la Timişoara, Grecu şi Ghindeanu, ambii cu probleme medicale. Faţă de jocul precedent, revin patru jucători, Popete, Murgan, Rusu şi Păcurar.
„Avem două absenţe. Grecu şi Ghindeanu au probleme medicale şi la recomandarea medicului nu au fost cooptaţi în lot. Îmbucurător e faptul că au revenit cei trei suspendaţi, Păcurar, Rusu şi Murgan, jucători importanţi, ce ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul cu Unirea Alba Iulia“, a susţinut secundul pandurilor, Florin Bejinariu. Gorjenii nu iau în calcul decât varianta victoriei în faţa nou-promovatei din Alba Iulia.
„Evident, suntem într-o acută criză de rezultate şi nu mai permitem nici un pas greşit. Nu ne mulţumim cu un egal, jucăm acasă. Trebuie să avem încredere în forţele proprii. Nu întâlnim Steaua, jucăm cu Alba Iulia, dar, din nefericire pentru noi, echipele de pluton au fost mai periculoase în acest tur“, a declarat Bejinaru.   

Dossey nu a fost uitat
la Târgu Jiu

Decedat pe 9 decembrie 2008, după trei luni de comă provocată în urma unui accident rutier, fostul portar al pandurilor, Ibrahim Dossey, nu a fost uitat de foştii săi colegi la un an de la dispariţia sa. „Cuvintele nu pot să-mi acopere tristeţea. Nu există asemenea cuvinte… Am fost foarte buni prieteni şi nici acum nu mă pot gândi că a murit. Mă gândesc doar că e în altă parte, că şi-a terminat contractul cu Pandurii şi a plecat. Din păcate, el a terminat contractul cu viaţa… Viaţa nu e dreaptă de multe ori. A plecat dintre noi un om care nu cred că a deranjat pe nimeni niciodată“, a declarat pentru www.sportingorj.ro Robert Bălăeţ, director sportiv la Pandurii, fost coleg de echipă cu regretatul portar. Clubul Pandurii Târgu Jiu intenţionează în această iarnă să organizeze o competiţie de sală în memoria fostului portar după modelul Turneului „Ibrahim Dossey“, ce va avea loc la Braşov, în perioada 11-13 decembrie.
„Ne-am gândit şi noi la o modalitate de a face ceva prin care să mai ajutăm familia lui Dossey, dar vrem să o facem într-un fel în care să-i cinstim memoria. Nu pot spune acum în ce fel, dar poate fi un meci în sală în această iarnă, la care să participe mai mulţi jucători locali sau poate chiar un mic turneu, aşa cum fac cei de la Braşov, care au avut o iniţiativă extraordinară, pentru care îi felicit“, a mai declarat Bălăeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS