17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAm învins şi Ungaria!

Am învins şi Ungaria!

România – Ungaria 31-25
România:
Paula Ungureanu, Florentina Stanciu – portari, Carmen Amariei, Adriana Nechita, Cristina Neagu (6 goluri), Iulia Puşcaşu (3), Ionela Stanca (5), Oana Manea, Cristina Vărzaru (4), Ada Moldovan, Adina Fiera (1), Clara Vădineanu, Narcisa Lecuşanu (12). Antrenor: Radu Voina.
Ungaria: Orsolya Herr, Melinda Pastrovics – portari, Szandra Zácsik (1), Orsolya Vérten (2), Zita Szucsánszki (4), Anikó Kovacsics, Anita Bulath (6), Valéria Szabó (4), Katalin Tóth, Tímea Tóth (7), Bernadett Bódi (1), Klára Szekeres, Adrienn Orbán, Gabriella Juhász, Zsuzsanna Tomori. Antrenor: Eszter Mátéfi.

România a obţinut o nouă victorie la CM din China, contra Ungariei, asigurându-şi deja participarea în grupele principale.

Naţionala de handbal a României a reuşit să treacă şi peste „hopul“ numit Ungaria, învingând cu scorul de 31-25, la capătul unui meci electrizant, cu multe schimbări de situaţie. Elevele lui Radu Voina păreau să spulbere orice emoţie încă de la pauză, când au condus ostilităţile de pe teren, intrând la cabine cu un avantaj de nouă goluri, scor 16-7. Au fost 30 de minute în care Ionela Stanca a fost „tocată“ de apărarea ungară, pivotul României izbucnind în plâns de câteva ori din cauza loviturilor primite. Unguroaicele au fost „trezite“ la pauză de antrenoarea Eszter Mátéfi şi au reuşit să strice liniştea tricolorelor. Rivalele au făcut un tur de forţă şi au revenit de la 16-7 la 18-20. Defensiva noastră a arătat din ce în ce mai rău, iar atacul s-a stins şi el cu timpul, scorul a devenit aproape egal, iar echilibrul s-a păstrat ceva timp pe tabelă (scor 20-18, ’43). Moralul a fost însă unul dintre punctele noastre forte şi ultimele zece minute au însemnat revirimentul, diferenţa dintre România şi Ungaria crescând la şapte goluri, graţie inspiraţiei de care a dat dovadă Narcisa Lecuşanu şi paradelor Paulei Ungureanu. Finalul nu a adus o răsturnare de scor, iar româncele au bifat încă două puncte, esenţiale pentru calificarea în grupa principală a competiţiei.
În celelalte partide ale zilei în Grupa C, Japonia a remizat cu Tunisia (31-31), iar Norvegia a „distrus“ modesta formaţie a statului Chile (44-15).

România merge mai departe

În urma acestei victorii cu Ungaria, situaţia României din Grupa C s-a simplificat, chiar dacă mai sunt de disputat două meciuri, primul mâine, cu Tunisia (ora 15.15, TVR 1), iar joi cu principala candidată la câştigarea trofeului, Norvegia (ora 13.15, TVR 1). Elevele lui Radu Voina conduc în clasamentul Grupei C preliminare, cu 6 puncte (golaveraj 119-71), urmate de Norvegia (6 puncte, golaveraj 114 – 69), Ungaria (4p), Tunisia (1p), Japonia (1p) şi Chile (0p). Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din Grupa A împreună cu primele trei echipe din Grupa B vor forma prima grupă principală, iar cele din Grupa C împreună cu cele din D vor forma a doua grupă principală. Cu trei victorii la activ şi şase puncte în grupa preliminară C, România nu mai poate pierde calificarea în grupa principală a II-a, rezultatele din ultimele două partide urmând să stabilească doar ierarhia finală a primelor trei clasate. În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate pe 20 decembrie.
Naţionala României este singura din istoria handbalului feminin care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, având un bilanţ de o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII