13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVulpescu i-a exasperat pe arădeni

Vulpescu i-a exasperat pe arădeni

UTA Arad    0
GM CFR Craiova    0
Stadion
„Francisc von Neumann“, spectatori: 2.000.
UTA: Bălgrădean – Manea, Pascariu, Pocuca, Eze – Pecarov (‘76, Edson), Chindriş (‘59, Purece), Apostol, M. Roman – Ţucudean (‘65, Gâlcă), Batin. Antrenor: Ionuţ Popa.
Gaz Metan: Vulpescu – Buleică, Cruşoveanu (‘72, Feleagă), P. Irimescu, L. Preda – Mirescu (‘59, Mitroi), Pătrană, Vigariu, D. Rădoi – S. Chivu (‘79, Rioşeanu), Trifu. Antrenor: Ionel Gane.
Cartonaşe galbene: Pascariu, Batin, Pocuca / S. Chivu, Feleagă.
Au arbitrat: Şt. Erdei – F. Tunyogi, M. Nicoară.

Goal-keeperul oltenilor a făcut un meci mare, „închizând“ poarta Gaz Metanului CFR Craiova, care a bifat o nouă remiză „albă“, de data aceasta pe terenul echipei UTA Arad.

Plecând cu şansa a doua, Gaz Metan CFR Craiova a reuşit să termine la egalitate, scor 0-0, în deplasarea de la Arad, detronând-o astfel pe UTA de pe primul loc al clasamentului. „Găzarii“ au respectat „partitura“ antrenorului Ionel Gane, fiind foarte atenţi în defensivă, lansând totodată contraatacuri rapide. Apărarea craioveană a strălucit în prima repriză şi datorită portarului Dragoş Vulpescu, care a fost la post la ocaziile lui Batin (‘6, ‘20, ‘29), Pecarov (‘16), Ţucudean (‘45). În partea a doua, când „Jerry“ Gane le-a cerut elevilor săi să forţeze în atac, „găzarii“ era să piardă punctul, Buleică l-a faultat în careu pe Batin, iar „centralul“ Ştefan Erdei a acordat lovitură de pedeapsă pentru gazde (‘71). Vulpescu a fost din nou la post, reţinând fără probleme „scăriţa“ lui Purece, spre exasperarea întregului staff arădean. Cu puţină atenţie din partea atacanţilor Sorin Chivu şi Patrian Trifu, Gaz Metan CFR Craiova ar fi putut contabiliza toate cele trei puncte, însă această remiză i-a mulţumit pe olteni într-un final.

„Îi felicit pe băieţi
pentru dăruire“

Antrenorul Gaz Metanului, Ionel Gane, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut în faţa arădenilor de la UTA, menţionând totodată că arbitrul central a fost păcălit atunci când a fluierat penalti pentru gazde. „Prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părţi. În partea a doua, UTA a avut iniţiativa, obţinând un penalti şi încă două şanse clare de gol. În ultimele 20 de minute, pentru că s-a accidentat Cruşoveanu, a trebuit să închid jocul. Sunt mulţumit cu punctul obţinut aici, pe terenul greu de la Arad. Îi felicit pe băieţi pentru dăruire“, a spus „Jerry“ Gane. „Din poziţia în care m-am aflat, mi s-a părut că nu a fost penalti. Buleică mi-a spus că nu l-a atins pe atacantul arădenilor. Probabil însă acesta a ştiut să cadă“, a completat „principalul“ Gaz Metanului CFR Craiova, echipă care a terminat turul pe locul nouă, cu 20 de puncte acumulate în cele 16 jocuri disputate.
De partea cealaltă, antrenorul Ionuţ Popa a fost foarte afectat de faptul că UTA n-a ieşit „campioană de toamnă“, afirmând că „UTA a fost aproape desfiinţată de nemernici“: „A fost un tur în care, paradoxal, cea mai bună echipă – FC Argeş – a clacat în multe rânduri, şi acasă, şi în deplasare. Este o mare surpriză, pentru că eu mă aşteptam ca ei să termine turul cu cel puţin zece puncte în faţa oricărei urmăritoare. Printre evenimentele bune ale acestui tur pot evidenţia şi jocul echipei UTA, care, dintr-o echipă aproape desfiinţată, s-a redresat şi creează momente de bucurie pentru suporteri. Vreau să câştigăm toate meciurile“.

Incidente după meci

După ultimul fluier al orădeanului Ştefan Erdei, jandarmii au încercat să-l reţină pe unul dintre suporterii arădeni, suspectat că ar avea torţe în sacoşă. Spiritele s-au încins repede, ceilalţi suporteri au încercat să-i oprească pe jandarmi. S-au folosit gaze lacrimogene şi bastoane, scandalul durând câteva minute. În urma altercaţiilor, un suporter a ajuns la spital, alţii având nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce jandarmii au reţinut şi amendat cu 200 de lei şase fani, trei dintre aceştia primind şi interdicţii de a mai intra pe stadion timp de şase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS